§ 4 Korson kotihoidon esihenkilön viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4254

Päätöspäivämäärä

14.11.2023

Päätöksen tekijä

Tehtäväaluepäällikkö, kotona asumista tukevat palvelut 3

Päätöksen peruste

Määräaikaan mennessä virkaan haki yhteensä 16 hakijaa, joista 11 täytti kelpoisuusehdot. Hakijoista kolme haastateltiin. Haastattelijoina toimivat tehtäväaluepäälliköt **** ja ****.

Haastatteluista ja henkilöarviosta tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä sairaanhoitaja **** täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää. Valintapäätöksessä painaa erityisesti työkokemus ja henkilöarviointi.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikkö **** toimivaltaan.

Kuvaus

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (2 luku 4 §) mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää lähtökohtaisesti julkista hakumenettelyä. Julkisesta hakumenettelystä voidaan poiketa vain, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi, taloudellisista ja tuotannollista syistä irtisanotun viranhaltijan ottaminen toiseen virkasuhteeseen, 22 §:ssä tarkoitettu virkasuhteen tarjoaminen osa-aikaiselle viranhaltijalle, 24 §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa säädetty viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen, muun työnantajan palveluksessa olevan henkilön ottaminen virkasuhteeseen lain tai sopimuksen nojalla tapahtuvan toiminnan siirtämisen yhteydessä taikka muu näihin rinnastettava hallintosäännössä määrätty peruste.

Korson kotihoidon esihenkilön virka on ollut haettavana ulkoisessa haussa ajalla 9.10–23.10.2023 vakinaisena ja kokoaikaisena täytettäväksi 1.1.2024 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Korson kotihoidon esihenkilö toimii viran täyttöhetkellä vanhuspalvelujen toimialan kotona asumisen palvelujen palvelualueella. Viran kelpoisuusehto on laki 817/2015 7 § mukainen laillistus. Lisäksi muu kelpoisuusvaatimus: 559/1994 §5 mukainen laillistus (sairaanhoitaja, geronomi, sosionomi, terveydenhoitaja, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, farmaseutti) ja riittävä johtamistaito.

Päätös

Päätän valita Korson kotihoidon esihenkilön virkaan sairaanhoitaja **** 1.1.2024 alkaen. Mikäli valittu ei ota virkaa vastaan, ensimmäisellä varasijalla on sairaanhoitaja ****.

Allekirjoitus

****, tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Kotona asumisen palvelut