§ 76 Valvonta- ja vartiointipalvelujen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-1108

Päätöspäivämäärä

5.12.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 46 § (toimivalta hankinnoissa,​ sopimuksissa ja sitoumuksissa). Kyseissä asiassa päätetään useampaa toimialaa koskevasta hankinnasta, jonka vuoksi asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Asian valmistelija: Hankinta- asiantuntija Tytti Holm

Hankinnan kohde ja hankintamenettely

Hankinnan kohteena on Valvonta- ja vartiointipalvelujen hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle ajalle 1.1.2024 - 31.12.2025. Määräaikaisen sopimuskauden jälkeen sopimus jatkuu ilman erillistä ilmoitusta toistaiseksi voimassa olevana, päättyen kuitenkin viimeistään 31.12.2028.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on liittynyt Hansel Oy:n Turvallisuus- ja aulapalvelut 2021–2025 dynaamiseen puitejärjestelyyn. Tämä hankinta on toteutettu kyseisen dynaamisen puitejärjestelyn sisäisenä kilpailutuksena. Kilpailutus toteutettiin sähköistä kilpailutusratkaisua käyttäen. Tarjouspyyntö on julkaistu dynaamiseen hankintajärjestelmään hyväksyttyinä olevien sopimustoimittajien saataville 17.11.2023, korjattu tarjouspyyntö julkaistiin 22.11.2023. Tarjouksia saapui tarjouspyynnössä asetettuun tarjousten jättämiselle varattuun määräaikaan 30.11.2023, klo 12.00 mennessä kolmelta (3 kpl) tarjoajalta:

·       Avarn Security Oy

·       Palmia Oy

·       Securitas Oy

Hankintamenettelyllä valitaan yksi (1) Toimittaja.

 

Tarjousten tarjouspyynnön mukaisuuden arviointi

Kaikki tarjoukset todettiin tarjouspyynnön mukaisiksi.

 

Tarjousten vertailu ja päätös

Päätöksenteon perusteena on kokonaistaloudellinen edullisuus. Kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteena käytetään halvinta hintaa, koska hankinnan kohteen laatutekijät on varmistettu hankinnalle asetetuilla vähimmäisvaatimuksilla. Yksikkökohtaiset vertailuhinnat muodostuvat siten, että Tarjoajan antama yksikköhinta painotetaan ilmoitetulla laskennallisella volyymilla. Tarjoajan kokonaisvertailuhinta muodostuu painotettujen vertailuhintojen yhteenlasketusta summasta. Halvimman kokonaisvertailuhinnan antanut tarjoaja valitaan sopimustoimittajaksi.

Hintavertailu käy ilmi liitteestä 1 Vertailutaulukko.

Tarjouskilpailussa sopimustoimittajaksi valitaan tarjouspyynnön päätöksenteon perusteiden mukaisesti Securitas Oy.

 

Hankintasopimus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta ja Palveluntuottajaa sitova sopimus ei synny tämän päätöksen tiedoksiannolla vaan vasta, kun osapuolet ovat allekirjoittaneet asiasta sopimuksen.  Hankintasopimus voidaan tehdä aikaisintaan 14 päivän kuluttua siitä, kun tarjoaja on saanut tai hänen katsotaan saaneen päätös perusteluineen ja valitusosoituksen tiedoksi.

 

Hankintasopimukseen liittyvä alihankinta

Securitas Oy ilmoittaa tarjouksessaan, että se hyödyntää hankinnan osalta seuraavia alihankkijoita:

·       Securitas Palvelut Oy (2003399–3)

·       Securitas Events Oy (1903613-4)

Päätös

Päätän valita VAKEDno-2023-1108 / Vantaan ja Keravan hyvinvointialue - Luokka 1 - Turvallisuus- ja aulapalvelut 2021- 2025 (DPS) - Valvonta- ja vartiointipalvelut hankinnan sopimustoimittajaksi Securitas Oy:n. Hankinnan ennakoitu arvo, neljän vuoden sopimuskaudella laskettuna, on noin kymmenen (10) miljoonaa euroa.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta