§ 10 Vanhuspalvelujen mukaan lähteminen Lempeä hoiva -yhteistyöhankkeeseen

Lataa 

VAKEDno-2023-3497

Päätöspäivämäärä

15.11.2023

Päätöksen tekijä

Vanhuspalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialajohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta. Koska kyseessä yhtä toimialaa koskevaan hankkeeseen osallistuminen, asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen Vanhuspalveluiden hoiva-asumisen palvelut ovat sopineet yhteistyökumppanuuden Lempeä hoiva- Hyvinvointia hoivakotien henkilökunnalle ja asukkaille – hankkeessa Laurean ammattikorkeakoulu Oy (y-tunnus 1046216–1). Laurean ammattikorkeakoululle on myönnetty rahoitus Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AAKE) -rahoituspäätöksellä Lempeä hoiva- Hyvinvointia hoivakotien henkilökunnalle ja asukkaille – hankkeeseen 2023-2025.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhuspalveluiden yhteistyökumppanuus hankkeessa toteuttaa hyvinvointialueen strategisia näkökulmia: Arvostamme henkilöstöämme, Toimimme yhdessä ja Parannamme palveluja.

Hankkeen päämääränä on, että hoivayksikön henkilökunnan tunnistettu ja uusi lääkkeettömien menetelmien osaaminen ja käyttöönotto edistävät hoivakotien henkilökunnan ja asukkaiden hyvinvointia.

Hankkeen kohderyhmänä ovat ensisijaisesti yksityisen ja julkisen sektorin ikääntyneiden hoiva-asumista tarjoavien yksiköiden (hyvinvointialueet, säätiöt) esihenkilöt sekä hoivatyöntekijät. Hankkeen välillisenä kohderyhmänä ovat ympärivuorokautista hoivaa tarjoavien hoivayksiköiden ikääntyneet asukkaat sekä myös heidän läheisensä ja omaisensa. Hanke vahvistaa hoivayksiköissä työskentelevien työntekijöiden osaamista, mikä vaikuttaa välillisesti hoivayksiköissä asuvien ikäihmisten hoivan laatuun, ja siten parantaa heidän hyvinvointiaan.

Sopimuksessa Laurean ammattikorkeakoulu Oy on hankkeen päätoteuttajana ja rahoituksen saajana. Sopimuksessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen vanhuspalveluiden hoiva-asumisen palvelut ovat hankkeen yhteistyökumppanina hankesuunnitelman ja tehdyn sopimuksen mukaisesti.

Päätös

Päätän hyväksyä yhteistyösopimuksen Laurean ammattikorkeakoulu Oy:n kanssa.

Allekirjoitus

Minna Lahnalampi-Lahtinen, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, toimialajohtaja, vanhuspalvelut

Organisaatiotieto

Hoiva-asumisen palvelut