§ 73 Päätös liittymisestä Sarastia Oy:n Irtokalusteet-hankintaan

Lataa 

VAKEDno-2023-4289

Päätöspäivämäärä

16.11.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista annetun lain (1397/2016) 20 §

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 47 § (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa). Kyseisessä asiassa päätetään useampaa toimialaa koskevasta hankinnasta, jonka vuoksi asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle hankittavat irtokalusteet. Hyvinvointialueen tarve koostuu eri irtokalusteista, kuten pöydistä, sohvista ja kaapeista, joita tarvitaan hyvinvointialueen eri toimipisteisiin. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen in-house yhtiö Sarastia Oy on kilpailuttanut omistajilleen puitejärjestelyn irtokalusteista. Hankinnan kohde jakautuu kolmeen osakokonaisuuteen seuraavasti, joissa toimittajina osa-alueittain ovat;

 

1. Toimisto- ja julkitilakalusteet:

Input interior Oy, Isku Interior Oy, Kinnarps Oy, Martela Oyj, Modeo oy

 

2. Oppilas- ja koulukalusteet:

Isku Interior Oy, Kinnarps Oy, Lekolar-Printel Oy, Martela Oyj, Tevella Oy

 

3. Varhaiskasvatuksen kalusteet:

Isku Interior Oy, Kuopion Woodi Oy, Lekolar-Printel Oy, Martela Oyj, Tevella Oy

 

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on ilmoitettu ko. puitejärjestelyssä mahdollisena tilaajana, jolloin Vantaan ja Keravan hyvinvointialue voi hyödyntää kyseessä olevia sopimuksia.

Sarastia Oy on talous- ja henkilöstöhallinnon palveluja tuottava valtakunnallisesti toimiva in-house-yhtiö, jonka omistajina on kuntia, kuntayhtymiä ja kuntaomisteista in-house-yhtiöitä sekä hyvinvointialueita. Yhtiö tuottaa ja kehittää hankintalainsäädännön mukaisille hankintayksiköille talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita, muita tukipalveluita sekä markkinointi- ja kehittämispalveluita.

Irtokalusteiden puitejärjestelyn asiakkaat voivat hankkia irtokalusteita ja kalustekokonaisuuksia sekä niihin kiinteästi liittyviä oheispalveluja puitejärjestelyyn valituilta toimittajilta. Sopimukseen liittyy mahdollisuus myös käytettyjen kalusteiden hankkimiseen sekä kalusteiden vuokraamiseen. Lisäksi sopimukseen sisältyy työympäristömäärittelypalvelu, kalustussuunnittelumahdollisuus, kalusteiden kierrätyspalvelu ja kalusteiden koekäyttömahdollisuus. 

Sopimuskausi on määräaikainen ajalle 1.2.2023-26.12.2025. Puitejärjestelyyn sisältyy mahdollisuus jatkaa sopimuskautta yhdellä (1) optiovuodella. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ei ole prosessikustannussyistä eikä volyymihyötyjen kannalta järkevää kilpailuttaa hankintaa yksin vaan liittymällä yhteishankintaan hyvinvointialue saa etua suuremmasta kilpailutetusta volyymista.

Hankinnan arvioitu kokonaisarvo vuosille 2023-2026 on 850 000 euroa (alv 0%).

Päätös

Päätän, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialue liittyy Sarastia Oy:n Irtokalusteet-hankintaan.

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta