§ 3 Tutkimuslupa: Kroonisten haavojen hoito-osaaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ikääntyneiden hoiva-asumisen yksiköissä

Lataa 

VAKEDno-2023-4159

Päätöspäivämäärä

19.11.2023

Päätöksen tekijä

Hoiva-asumisen palvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön § 33 mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Laurea ammattikorkeakoulun opiskelijat *** hakevat tutkimuslupaa  ammattikorkeakoulun opinnäytetyöhön liittyvään tutkimukseen Kroonisten haavojen hoito-osaaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ikääntyneiden hoiva-asumisen yksiköissä.

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Opinnäytetyön tarkoituksena on selvittää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sairaanhoitajien ja lähihoitajien osaamista kroonisten haavojen hoidossa kaikissa hyvinvointialueen ikääntyneiden hoiva-asumisen yksiköissä. Opinnäytetyö auttaa kertomaan minkälaista osaamisen kehittämistä  henkilöstölle tulisi tarjota ja näin vahvistaa kroonisten haavojen hoito-osaamista hyvinvointialueella.

Opinnäytetyö toteutetaan määrällisenä anonyyminä kyselytutkimuksena. Kysely toteutetaan loppuvuodesta 2023.

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on saapunut Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon 7.11.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Tutkimuksesta hyvinvointialueelle syntyvät kustannukset

Tutkimukseen menee työaikaa n. 10 min/vastaaja.  

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy,​ tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon. Tutkija on sitoutunut siihen,​ ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi,​ joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja.

Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-​versiona kirjaamoon,​ kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen yhteyshenkilönä hyvinvointialueella toimii ***

Tutkimuksen puoltaja

Tutkimuksen toteutusta puoltaa ***

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle Kroonisten haavojen hoito-osaaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ikääntyneiden hoiva-asumisen yksiköissä.

Allekirjoitus

Minna Nummi, Hoiva-asumisen palvelujen palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vanhusten palvelut