§ 19 Hyväksyjien määrääminen tasetileille 1.11.2023 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2023-227

Päätöspäivämäärä

27.11.2023

Päätöksen tekijä

Talousjohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö § 81. 

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön luvussa 11 kuvataan hyvinvointialueen talouden ja rahatoimen hoitoa. Hyvinvointialueen rahavaroja hoidetaan siten, että maksuvalmius on varmistettu, maksuliikenne on ajan tasalla, lyhytaikaiset lainat on suunniteltu ja rahavarat sijoitettu hyvinvointialueen hyväksymien sijoitustoiminnan periaatteiden mukaisesti. Hyvinvointialueen rahavaroista vastaa aluehallitus ja rahavarojen käytännön hoitamisesta vastaa talousjohtaja.

Talousjohtajan toimivaltaan kuuluu päättää sekä hyvinvointialueelle testamentattujen tai lahjoitettujen varojen sekä valtion perintöjen vastaanottamisesta, hallinnasta ja hoitamisohjeista, hyvinvointialueen kassavarojen tallettamisesta tai sijoittamisesta hyvinvointialueen kokonaisedun mukaisesti noudattaen aluehallituksen yleisohjeita sekä käteiskassojen käytöstä hyvinvointialueella ja antaa niitä koskevat ohjeet. 

Toimivallan delegoinnin tarkoituksena on varmistaa se,​ että hyvinvointialueelle kohdennetut laskut saadaan hyväksyttyä ja maksettua ajallaan hyvinvointialueen ostolaskujärjestelmän kautta. Tällä delegointipäätöksellä talousjohtaja päättää toimialojen tasetilen hyväksyjät. Hyväksyjä vastaa siitä, että meno tai tulo kuuluu hyvinvointialueelle ja niiden perusteet ovat oikeat. Hyväksyjä vastaa myös siitä, että meno tai tulo osoitetaan kirjattavaksi oikein kirjanpitoon sekä siitä, ettei määrärahaa ylitetä.

 

Päätös

Päätän määrätä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tasetilien hyväksyjät 1.11.2023 alkaen oheisten liitteiden mukaisesti. 

 

 

Allekirjoitus

Hanna Heinikainen, talousjohtaja

Organisaatiotieto

Hyvinvointialuejohtaja