§ 21 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen suun terveydenhuollon palvelujen palvelualueen tehtäväalueuudistus 1.1.2024 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2023-4396

Päätöspäivämäärä

23.11.2023

Päätöksen tekijä

Terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö 30 §:n mukaan toimialajohtaja päättää alaistensa palvelualueiden jakautumisesta tehtäväalueisiin sekä toimintayksiköihin. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla terveydenhuollon palvelujen toimialajohtajan toimivaltaan. 

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hallintosäännön 30 §:n mukaan hyvinvointialueen henkilöstöorganisaatio jakautuu toimialoihin, palvelualueisiin, tehtäväalueisiin ja toimintayksiköihin. Toimialaa johtaa toimialajohtaja, palvelualuetta johtaa palvelualuejohtaja, tehtäväaluetta johtaa tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikköä johtaa toimintayksikön esihenkilö.  

Suun terveydenhuollon palvelujen palvelualueella on nykyisillään kolme tehtäväaluetta ”keskitetyt palvelut”, ”perushoidon palvelut” ja ”hoitotyön palvelut”. Palvelualueella on tarkoituksenmukaista tehdä tehtäväalueuudistus, jonka myötä palvelualue jakautuu kolmeen alueelliseen tehtäväalueeseen, jotka vastaavat paremmin palvelualueen perustehtäviä ja muodostavat palvelutuotannon kannalta alueellisesti tarkoituksenmukaisen kokonaisuuden. Muutoksella tavoitellaan täten toimivia ja koherentteja tehtäväaluekokonaisuuksia, jotka palvelevat ja tukevat parhaalla mahdollisella tavalla palvelualueen toimintaa sekä johtamista ja kehittämistyötä tehtäväalueilla.

Uudet alueelliset tehtäväalueet ovat ”Läntinen tehtäväalue”, ”Keskinen tehtäväalue” ja ”Pohjoinen tehtäväalue”. Tehtäväalueuudistuksen on määrä tulla voimaan 1.1.2024 alkaen.

Päätös

Päätän jakaa suun terveydenhuollon palvelujen palvelualueen kolmeen tehtäväalueeseen, jotka ovat:  

  • Läntinen tehtäväalue;
  • Keskinen tehtäväalue; ja
  • Pohjoinen tehtäväalue.

Allekirjoitus

Kati Liukko, terveydenhuollon palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut