§ 2 Lääkintäesimiehen viran täyttäminen 1.1.2024 lukien

Lataa 

VAKEDno-2023-4402

Päätöspäivämäärä

24.11.2023

Päätöksen tekijä

Ensihoitopäällikkö

Päätöksen peruste

Pelastusjohtajan 29.4.2023 § 11 viranhaltijapäätös toimivallan siirtämisestä Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen henkilöstöasioissa. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla ensihoitopäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Ensihoidon tehtäväalueella on ollut Lääkintäesimiehen virka haettavana 2.10.2023–16.10.2023 välisenä aikana. Hakuilmoitus julkaistiin Laura-rekrytointijärjestelmässä sekä Kuntarekryssä.

Lääkintäesimiehen tehtävänä on ensihoidon kenttätoiminnan johtaminen ja kehittäminen siten, että toiminta-alueen asukkaat ja muut alueella olevat henkilöt saavat tarvitsemansa palvelut. Lääkintäesimies toimii ensihoidon asiantuntijana ja operatiivisena ensihoidon esihenkilönä. Päivystysvuorossaan lääkintäesimiehet toimivat toiminta-alueensa ensihoidon kenttäjohtajana, osallistuen korkeariskisiin ensihoitotehtäviin voimassa olevien hälytys- ja hoito-ohjeiden mukaisesti. Suuronnettomuus- ja monipotilastilanteissa päivystävä lääkintäesimies toimii ensisijaisena lääkintäjohtajana, johtaen koko ensihoitopalvelun toimintaa onnettomuuspaikalla (asetus ensihoitopalvelusta 585/2017). Lisäksi päivystysvuorossaan lääkintäesimies toimii ensihoitopalvelun osalta viranomaisyhteistyön vastuuhenkilönä.

Lääkintäesimiehen viran kelpoisuusvaatimuksena on Ensihoitaja AMK, tai terveydenhuollon ammattihenkilöistä annetussa laissa tarkoitettu laillistettu sairaanhoitaja, joka on suorittanut hoitotason ensihoitoon suuntaavan vähintään 30 op opintokokonaisuuden.  Lisäksi valittavalta henkilöltä edellytetään C1 ajokortti, tartuntatautilain 48§:n mukaista rokotussuojaa, ennen valintaa on esitettävä hyväksyttävä työterveyshuollon todistus terveydentilasta, lisäksi valitulta henkilöltä voidaan pyytää todistus suoritetusta huumausainetestistä, ja suostumus turvallisuusselvityslain (726/2014) mukaisen henkilöturvallisuusselvityksen tekemiseen virkaan soveltuvuuden tarkistamiseksi vaaditaan.

 Hakuilmoituksessa todettiin muina valintaa tukevina kriteereinä:  

  • HUS-alueen ensihoidon toimintamallien tuntemusta sekä Peijaksen sairaanhoitoalueen aluetuntemusta ja voimassa olevia HUS-hoitotason lupia
  • Kokemusta ensihoitopalvelun johtotehtävistä, johtamiskoulutusta ja ylempää korkeakoulututkintoa
  • Osaamista Merlot Medi-järjestelmien käytöstä ja kyvyn toimia sen teknisenä tukena.
  • ICT-osaamista, kokemusta projektijohtamisesta, osaamisen- ja toiminnan kehittämisestä sekä kouluttamisesta
  • Hyvä fyysinen kunto on eduksi virassa toimimiselle.

 

Määräaikaan 16.10.2023 klo 16.00 mennessä virkaa haki 14 hakijaa. Haastatteluryhmä, johon kuuluivat ensihoitopäällikkö, ensihoitomestari ja hr-koordinaattori, päätti kutsua neljä hakijaa haastatteluun. Haastattelut järjestettiin 23.-26.10.2023 etänä Teamsillä ja tämän jälkeen kolme hakijaa kävi henkilöarvioinnissa. Toinen haastattelukierros kolmelle hakijalle toteutettiin 13.-15.11.2023 Ruskeasannan ensihoitokeskuksessa.

Haastatteluryhmä katsoo, että ensihoitaja YAMK Timo Åhs (jäljempänä valittu) omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen. Valittu on siten haastatteluryhmän suorittaman kokonaisharkinnan perusteella ansioitunein viranhakijoista.

Valinta perustuu hakijoiden kelpoisuuden arviointiin, ansiovertailuun ja hakijoiden haastatteluihin. Arvioinnissa on otettu huomioon laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ja yhdenvertaisuuslain säännökset ja kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 12 §:n syrjintäkielto. Edellä esitetyn ohella viran täyttöä ohjaavat perustuslain 125 §:n yleiset virkanimitysperusteet. Virkanimitysperusteita ovat taito, kyky ja koeteltu kansalaiskunto. Yleisen käytännön mukaan taidolla tarkoitetaan koulutuksen ja työkokemuksen avulla hankittuja tietoja, kyky viittaa henkilön tuloksellisen työskentelyn edellyttämiin henkilökohtaisiin ominaisuuksiin, kuten luontaiseen lahjakkuuteen, järjestelykykyyn, aloitteellisuuteen ja muihin vastaaviin tehtävien hoitamisen kannalta tarpeellisiin kykyihin ja koeteltu kansalaiskunto tarkoittaa yleisessä kansalaistoiminnassa saatuja viran hoidon kannalta merkityksellisiä ansioita sekä nuhteetonta käytöstä

Valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan. Viran täytössä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Virka on vakinainen ja täytetään 1.1.2024 alkaen. Palvelussuhteen ehdot ja tehtäväkohtainen palkka määräytyvät SOTE-sopimuksen mukaisesti.

Päätös

Päätän

  1. ottaa ensihoitaja YAMK Timo Åhsin lääkintäesimiehen virkaan vakinaisesti 1.1.2024 alkaen, koska hän omaa koulutuksensa, työkokemuksensa ja henkilökohtaisten ominaisuuksiensa sekä hakemuksen ja haastattelun perusteella tehdyn kokonaisarvioinnin perusteella parhaat edellytykset virkasuhteen menestykselliseen hoitamiseen;
  2. todeta, että valinta on ehdollinen siihen asti, kunnes virkaan valittu on esittänyt hyväksyttävän todistuksen terveydentilastaan;
  3. että virkaa täytettäessä noudatetaan kuuden kuukauden koeaikaa.

 

Allekirjoitus

Kaisa Ahonen, ensihoitopäällikkö

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue