§ 5 Neuvonnan ja asiakasohjauksen alueen 2 esihenkilön viran täyttäminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4191

Päätöspäivämäärä

28.11.2023

Päätöksen tekijä

Neuvonnan ja asiakasohjauksen päällikkö

Päätöksen peruste

Määräaikaan mennessä virkaa haki yhteensä 21 hakijaa, joista 12 täytti kelpoisuusehdot. Hakijoista neljä veti hakemuksensa pois. Hakijoista viisi haastateltiin. Haastattelijoina toimivat tehtäväaluepäällikkö ****, palvelualuejohtaja Aila Halonen ja HR-koordinaattori ****.​Henkilöarviointiin valittiin neljä hakijaa.

Haastatteluista ja henkilöarviosta tehdyn kokonaisarvion perusteella tehtävää hakeneista henkilöistä jalkaterapeutti (AMK) ja terveystieteiden kandidaatti **** täyttää parhaiten ne pätevyydet ja ominaisuudet, joita viran menestyksellinen hoitaminen edellyttää.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 56 §:n mukaan toimialajohtaja, palvelualuejohtaja ja tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikön esihenkilö valitsee alaisensa henkilöstön. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla tehtäväaluepäällikön toimivaltaan.

Kuvaus

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain (2 luku 4 §) mukaan virkasuhteeseen ottaminen edellyttää lähtökohtaisesti julkista hakumenettelyä. Julkisesta hakumenettelystä voidaan poiketa vain, kun kysymyksessä on sijaiseksi tai avoinna olevaan virkasuhteeseen ottaminen määräajaksi, taloudellisista ja tuotannollista syistä irtisanotun viranhaltijan ottaminen toiseen virkasuhteeseen, 22 §:ssä tarkoitettu virkasuhteen tarjoaminen osa-aikaiselle viranhaltijalle, 24 §:ssä tarkoitettu tai muussa laissa säädetty viranhaltijan siirtäminen toiseen virkasuhteeseen, muun työnantajan palveluksessa olevan henkilön ottaminen virkasuhteeseen lain tai sopimuksen nojalla tapahtuvan toiminnan siirtämisen yhteydessä taikka muu näihin rinnastettava hallintosäännössä määrätty peruste.

Neuvonnan ja asiakasohjauksen alueen 2 esihenkilön virka on ollut haettavana ulkoisessa haussa ajalla 14.9.–6.10.2023 vakinaisena ja kokoaikaisena täytettäväksi 13.10.2023 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Esihenkilö toimii viran täyttöhetkellä vanhuspalvelujen toimialan kotona asumisen palvelujen palvelualueella Neuvonnan ja asiakasohjauksen alueen 2 toimintayksikössä hoitaen esihenkilölle määriteltyjä tehtäviä. Viran kelpoisuusehto on laki 817/2015 8 § tai 559/1994 5 § mukainen laillistus ja riittävä johtamistaito. Tehtävään valitulta edellytetään lisäksi hyvää suomen kielen suullista ja kirjallista taitoa. Viran hoitamiseksi tarvitaan myös alan tuntemusta, hyviä vuorovaikutus- ja verkostotyöskentelyn taitoja, kykyä muutosjohtamiseen sekä valmiuksia johtaa laaja-alaista tehtäväkokonaisuutta. Eduksi luetaan ruotsin kielen taito.

Päätös

Päätän valita toimintayksikön esihenkilön virkaan jalkaterapeutti (AMK) ja terveystieteiden kandidaatti **** 18.12.2023 alkaen toistaiseksi. Koeaika on kuusi (6) kuukautta.

Allekirjoitus

****, tehtäväaluepäällikkö

Organisaatiotieto

Kotona asumisen palvelut