§ 12 Tutkimuslupa: Kehitysvammaisten itsemäärämisoikeuden perehdytysmateriaali

Lataa 

VAKEDno-2023-4098

Päätöspäivämäärä

29.11.2023

Päätöksen tekijä

Vammaispalvelujen palvelualuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 33 §:n mukaan palvelualuejohtajan toimivaltaan kuuluu päättää palvelualuetta koskevista tutkimusluvista.

Kuvaus

Tutkimussuunnitelman tiivistelmä

Opinnäytetyön tutkimus ja kehittämistyön tavoitteena on kyselyn kautta saada tietoa hyvinvointi alueella työskentelevien työntekijöiden tietoa itsemääräämisoikeudesta ja sitä kautta kehittää tarvittavaa perehdytys ja koulutus materiaalia. Näiden on tarkoitus yhtenäistää perehdytystä ja itsemääräämisoikeuden tietoutta hyvinvointi alueella. Tutkimuskysymys on, minkälaista lisätietoa henkilökunta kaipaa itsemääräämisoikeuden suhteen?

Tutkimuslupahakemuksen käsittely

Tutkimuslupahakemus on tullut vireille 1.11.2023. Tehdyn arvion mukaan tutkimussuunnitelmasta ja sen liiteasiakirjoista käy riittävästi ilmi hyvä tutkimuskäytäntö.

Kustannukset hyvinvointialueelle

Tutkimus ei aiheuta kustannuksia hyvinvointialueelle. Tutkimukseen osallistuu vammaisten asumispalveluyksiköiden henkilökuntaa, joiden vastaamiseen käytettävästä ajasta voi aiheutua välillisiä kustannuksia palvelualueelle. 

Tutkijan sitoutuminen toteuttamisehtoihin

Mikäli tutkimuksen valmistuminen viivästyy, tulee siitä ilmoittaa sähköpostitse Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kirjaamoon. Tarvittaessa tulee lähettää myös tutkimusluvan jatkohakemus kirjaamoon. Tutkija on sitoutunut siihen, ettei käytä saamiaan tietoja tutkittavan tai hänen läheistensä vahingoksi tai halventamiseksi tai sellaisten etujen loukkaamiseksi, joiden suojaksi on säädetty salassapitovelvollisuus ja tietosuojasäännöksiä eikä luovuta kerättyjä tietoja muuhun tarkoitukseen kuin mihin tutkimuslupa on myönnetty. Tutkija sitoutuu myös noudattamaan tutkimuseettisiä periaatteita sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella määriteltyjä tutkimuksen toteutusehtoja. Tutkimuksen valmistuttua tutkimusraportti tulee toimittaa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen käyttöön sähköpostitse pdf-versiona kirjaamoon, kirjaamo@vakehyva.fi. Tutkija ilmoittaa samalla mahdollisesti syntyneen rekisteriaineiston hävittämisestä.

Tutkimuksen puoltajat

Tutkimusta puoltaa vammaispalvelujen tehtäväaluepäällikkö XXX 

Yhteyshenkilö hyvinvointialueella

Tutkimuksen hyvinvointialueen yhteyshenkilöinä toimivat tehtäväaluepäällikkö XX  

 

Päätös

Päätän myöntää tutkimusluvan tutkimukselle: Kehitysvammaisten itsemääräämisoikeuden perehdytysmateriaali.

Allekirjoitus

Terhi Tehola palvelualuejohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue