§ 75 VAKEDno-2023-3405 Sisäisen tarkastuksen hankinta

Lataa 

VAKEDno-2023-3405

Päätöspäivämäärä

5.12.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hallintosääntö 47 § (toimivalta hankinnoissa, sopimuksissa ja sitoumuksissa). Kyseisessä asiassa päätetään useampaa toimialaa koskevasta hankinnasta, jonka vuoksi asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Hankinnan kohteena on sisäisen tarkastuksen hankinta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle ajalle 1.12.2023-31.12.2024. Hankintaan ei sisälly optiota.

Tarjouspyynnössä pyydettiin tarjousta sisäisen tarkastuksen palvelusta. Sisäisen tarkastuksen tehtävänä on tarkastaa, miten organisaation sisäiset prosessit, menettelytavat ja kontrollimekanismit toimivat. Tavoitteena on parantaa toimintaa ja tehokkuutta sekä arvioida asetettujen tavoitteiden toteutumista, toimintaprosesseja ja riskejä. Hankinta toteutettiin rajoitetulla menettelyllä. Hankinnan kohde ja sitä koskevat vaatimukset kuvattiin tarjouspyynnössä ja sen liitteissä. 

Sopimus tehdään yhden Toimittajan kanssa. Tilaaja ei sitoudu tiettyihin tilaus- tai hankintamääriin. 

Hankinnan ennakoitu arvo sopimuskauden ajalle on noin 50 000 euroa, joten kyseessä on hankintalaissa (1397/2016) säädetyn kansallisen kynnysarvon alittava hankinta (pienhankinta), jonka vuoksi hankintaa ei kilpailuteta hankintalain mukaisesti. 

 

Hankintamenettely

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue on pyytänyt tarjousta BDO Oy:ltä, KPMG Oy ab:lta ja PWC Oy:lta. Tarjousten jättämisen määräaikaan 30.11.2023 klo 12:00 mennessä tarjouksen jättivät BDO Oy ja KPMG Oy Ab.

 

Tarjoajien soveltuvuuden tarkastaminen

Tarjoajat ovat tarjouksessaan vakuuttaneet täyttävänsä tarjouspyynnössä asetetut soveltuvuusvaatimukset. Hankintayksikkö tarkastaa tarjouspyynnön mukaisesti vaatimusten täyttymisen valituilta sopimustoimittajilta ennen hankintasopimuksen allekirjoittamista.

 

Tarjouksen tarjouspyynnön mukaisuus

 ​​​​​​Kaikki soveltuvuusvaatimukset täyttäneiden tarjoajien tarjoukset täyttivät myös tarjouspyynnössä hankinnan kohteelle asetetut vähimmäisvaatimukset.

 

Tarjousvertailu

Valintaperusteena on kokonaistaloudellisesti edullisin, hinnaltaan halvin tarjous. Sopimuskumppaniksi valitaan halvimman hinnan tarjonnut tarjoaja. 

 

Päätös

Päätän hankkia Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle sisäisen tarkastuksen palvelun KPMG Oy:lta. Hankinnan arvioitu kokonaisarvo on noin 50 000 € (alv 0 %).

Tämä päätös on ehdollinen siihen saakka, kun ylemmällä toimielimellä on mahdollisuus käyttää hallintosäännön 29 §:n mukaista otto-oikeuttaan. Sitova sopimus ei synny vielä hankintapäätöksen tiedoksi antamisella, vaan vasta myöhemmin tehtävällä erillisellä kirjallisella sopimuksella.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hankinta