§ 29 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen perheitä tukevien palvelujen palvelualueen lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen tehtäväalueen uudistus 2.1.2024 alkaen

Lataa 

VAKEDno-2023-4789

Päätöspäivämäärä

14.12.2023

Päätöksen tekijä

Lasten, nuorten ja perheiden toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 30 §:n mukaan toimialajohtaja päättää alaistensa palvelualueiden jakautumisesta tehtäväalueisiin sekä toimintayksiköihin. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtajan toimivaltaan.

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hallintosäännön 30 §:n mukaan hyvinvointialueen henkilöstö- organisaatio jakautuu toimialoihin, palvelualueisiin, tehtäväalueisiin ja toimintayksiköihin. Toimialaa johtaa toimialajohtaja, palvelualuetta johtaa palvelualuejohtaja, tehtäväaluetta johtaa tehtäväalueen päällikkö ja toimintayksikköä johtaa toimintayksikön esihenkilö. 

Lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen tehtäväalueella on nykyisillään kolme toimintayksikköä: perheneuvolapalvelut, nuorten psykososiaaliset palvelut ja perheoikeudelliset palvelut. Lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen tehtäväalueella selkeytetään palvelurakennetta asiakkaiden ja potilaiden oikeusturvan toteutumiseksi niin, että palvelut jakautuvat selkeämmin sosiaalihuollon ja terveyden- huollon palvelukokonaisuuksiksi.

Osana muutosta Perheneuvolapalveluihin siirretään kansallisten suositusten mukaisesti vauvaperhetyö ja samasta yksiköstä perheasioiden sovittelu siirretään osaksi Perheoikeudellisten palvelujen yksikköä. Uudistuksessa lakkautetaan nuorten psykososiaalisen palvelujen toimintayksikkö ja perustetaan uusi ”Lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikkö”, joka vastaa mielenterveys-, päihde- ja riippuvuus- ongelmien hoidosta terveydenhuollon yksikkönä. Terveydenhuollon yksikköön sijoitetaan moniammatillista terveydenhuollon henkilöstä ja sosiaalihuollon ammattihenkilöstä keskitetään sosiaalihuollon tiimeihin.

Muutoksen on määrä tulla voimaan 2.1.2024 alkaen.

Päätös

Päätän, että 2.1.2024 eteenpäin lapsiperheiden psykososiaalisten palvelujen tehtäväalueella on kolme toimintayksikköä:

1.      perheneuvolapalvelut

2.      lasten ja nuorten psyykkisen hyvinvoinnin yksikkö

3.      perheoikeudelliset palvelut

Allekirjoitus

Hanna Mikkonen, Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Lasten, nuorten ja perheiden palvelut