§ 18 Järjestöyhteistyön Kide-säätion Toivoa tulevaisuuteen -hankkeen sopimukseen sitoutuminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4797

Päätöspäivämäärä

18.12.2023

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Kide-säätiön Toivoa tulevaisuuteen -toiminta, jonka toimintaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on rahoittanut hankeavustuksella (C).

Toivoa tulevaisuuteen -toiminta vahvistaa väkivaltaisesti suuntautuneiden, radikalisoituneiden maahanmuuttajanuorten kestävää hyvinvointia järjestäytyneessä yhteiskunnassa. Toiminnan ydin on tarpeenmukaisen avun järjestäminen kohderyhmäyksilön tunnistettuun hätä- ja ongelmatilanteeseen. Kohderyhmään kuuluvat sekä laillisesti maassa olevat että paperittomat henkilöt.

Käytännön työmuotoina ovat viranomaisten kanssa yhdessä kohdennettu etsivä työ, asiantuntijaneuvonta, hoidontarpeen ja sosiaalisen tuen tarpeen arviointi, palveluohjaus ja tuetun välivuokra-asumisen järjestäminen sekä yksilöllinen tuki työhön ja opiskeluun kiinnittymiseen.

Sopimuksen osapuolet toimivat yhteistyössä seuraavalla tavalla:

Kohderyhmän saaman yksilötasoisen intensiivituen seurauksena on varjoyhteiskunnan muodostumisen ehkäiseminen, väkivaltaisen toiminnan riskin väheneminen ja yhteiskunnallisen turvallisuuden vahvistuminen.

Toiminta tukee ja täydentää viranomaistyötä reagoimalla erityisesti paperittomien, paluumuuttajien ja psykiatrisesti oireilevien riskihenkilöiden tilanteisiin. Hankkeella on käytössään asiantuntijapsykiatri sekä sosiaalihuoltoon, monikulttuurisuuteen ja ekstremismiin liittyvää asiantuntemusta.

Hyvinvointialue ohjaa asiakkaita toiminnan piiriin ja tekee Kide-säätiön sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiden kanssa asiakaskohtaista yhteistyötä. Hyvinvointialue ja Kide-säätiön asiantuntijapsykiatri sopivat toimintamallista psykiatrisesti oireilevien riskihenkilöiden saamiseksi asianmukaisen hoidon. Hyvinvointialue nimeää edustajan hankkeen ohjausryhmään.

Kide-säätiön ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen väliseen järjestöyhteistyöhön, ei liity palvelujen ostoa, myyntiä tai muita taloudellisia suhteita. Kide-säätiö vastaa toiminnasta kokonaisuudessaan saamallaan STEA-rahoituksella. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy 31.12.2023 tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Kide-säätiön kanssa.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue