§ 21 Järjestöyhteistyön Ehjä ry:n Omilleen -toiminnan sopimukseen sitoutuminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4803

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n Omilleen -toiminta, jonka toimintaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) on rahoittanut vuosittain haettavalla toiminta-avustuksella.

Yhteistyön tavoitteena on vapaaehtoisen tukihenkilötoiminnan lisääminen ja toteuttaminen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen sijaishuollosta itsenäistyneille ja jälkihuollon piirissä oleville asiakkaille. Tavoitteena on, että hyvinvointialueelta ohjautuu asiakkaita Omilleen-toimintaan. Toiminnan tavoitteena on tarjota nuorille pitkäkestoinen ja luotettava aikuissuhde sijoituksen loppuvaiheista jälkihuoltoikään saakka. Tukipari tapaa toisiaan 1–3 kertaa kuukaudessa yhteisen tekemisen merkeissä. Toiminta täydentää ammatillista tukea ja vahvistaa itsenäistymisen kynnyksellä olevan nuoren voimavaroja ja sosiaalista verkostoa.

Sopimuksen osapuolet toimivat yhteistyössä seuraavalla tavalla:

Toiminnan tuottaja Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry huolehtii vapaaehtoisten tukihenkilöiden rekrytoinnista, soveltuvuuden arvioinnista, koulutuksesta ja vapaaehtoisten tukitoiminnasta. Toiminnan koordinointiin sisältyy tukihenkilön ja nuoren yhteen saattaminen, tukisuhteiden seuranta ja tukisuhteiden kulukorvausten maksatus ja laskutus. Koordinointityöhön kuuluu lisäksi tukisuhteiden aloitus- seuranta- ja päätöstapaamisten koollekutsuminen yhteistyössä vastuusosiaalityöntekijän kanssa. Tukihenkilöillä on EHJÄ ry:n puolesta ryhmätapaturmavakuutus.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ohjaa asiakkaita toimintaan ja hyvinvointialueelta tulee osallistuja Omilleen-toiminnan ohjausryhmään. Tukiparin kulukorvaukset, 25 euroa/tapaaminen, laskutetaan hyvinvointialueelta 3 kertaa vuodessa toteutuneiden tapaamisten mukaisesti.

Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy sopimusajan päätyttyä 31.12.2023 tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Erityishuoltojärjestöjen liitto EHJÄ ry:n kanssa.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue