§ 24 Järjestöyhteistyön Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Kummiperhetoiminnan sopimukseen sitoutuminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4801

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toteuttama Kummiperhetoiminta, jolle on saatu rahoitus Sosiaali -ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksesta (STEA) vuodelle 2023. Hankkeelle on ohjeellinen avustussuunnitelma STEA:lta myös vuosille 2024–2025.

Tavoitteena on löytää vapaehtoisia suomalaisia tai suomea puhuvia perheitä ja yksittäisiä henkilöitä kummeiksi alaikäisinä ilman huoltajaa maahan tulleille lastensuojelu- ja jälkihuoltoikäisille nuorille. Kummin avulla nuoret pääsevät mukaan tavalliseen perhe-elämään ja arkeen sekä oppivat uusia taitoja ja suomen kieltä. Kummit auttavat läksyissä, kannustavat harrastuksissa ja ottavat nuoria mukaan erilaisiin puuhiin. Nuoret saavat ympärilleen turvallisia aikuisia ja tuntevat kuuluvansa yhteisöön. Kummit tekevät merkityksellistä rasismin vastaista vaikuttamistyötä. Kummi ja nuori tapaavat yleensä muutaman kerran kuussa, arki-iltaisin tai viikonloppuisin. Hanke valmentaa ja haastattelee kaikki mukaan tulevat perheet sekä nuoret. 

Sopimuksen osapuolet toimivat yhteistyössä seuraavalla tavalla:

Diakonissalaitos vastaa toiminnan toteuttamisesta toimintasuunnitelman mukaisesti. Diakonissalaitos pitää yhteistyökumppanin ajan tasalla hankerahoituksen tilanteesta. Hankkeelle on rahoituspäätös vuoden 2023 osalta ja ehdollinen avustuspäätös vuosille 2024 ja 2025.

Vantaan ja Keravan Hyvinvointialueen kotoutumista tukevat sosiaalipalvelut vastaavat nuorten ohjauksesta toimintaan yhteisesti sovitulla tavalla. Hyvinvointialue sitoutuu yhteistyöhön, esimerkiksi yhteistyötapaamisiin yhteisesti sovitulla tavalla.

Yhteistyöhön ei sisälly taloudellisia velvoitteita. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy sopimusajan päätyttyä viimeistään 31.12.2025 tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Kummiperhetoiminnan kanssa.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue