§ 20 Järjestöyhteistyön Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Vamos Mieli -hankkeen sopimukseen sitoutuminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4804

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Päätöksen peruste

Hallintosäännön 32 §:n mukaan toimialuejohtaja päättää toimialaansa koskeviin hankkeisiin osallistumisesta sekä sopimuksista, sitoumuksista, sekä hankinnoista 46 §:n mukaisesti.

Kuvaus

Sopimuksen kohteena on Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön toteuttama Vamos Mieli -hanke, joka saa rahoituksen Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta (STEA).

Vamos Mieli -hankkeen tavoitteena on parantaa monikulttuuristen nuorten hyvinvointia ja arjessa jaksamista sekä kehittää kulttuurisensitiivistä, matalan kynnyksen mielen hyvinvoinnin tukea.

Hankkeessa 16–29-vuotiaille nuorille tarjotaan yksilö- ja ryhmämuotoista tukea, jossa korostuu vertaistuki, luottamuksellisuus ja itsetuntemuksen vahvistaminen. Nuorten lisäksi, hankkeessa järjestetään nuorten vanhemmille suunnattuja ryhmiä, joissa kerrotaan selkeästi ja kulttuurisensitiivisesti mielenterveyteen liittyvistä teemoista. Kolmas kohderyhmä hankkeessa ovat ammattilaiset, joita koulutetaan erityisesti mielenterveyden haasteiden tunnistamiseen ja puheeksi ottoon monikulttuuristen nuorten kanssa.

Diakonissalaitos on hankkeen päätoteuttaja ja toteutuksesta vastaa Vamos Vantaa. Hanke toteutetaan yhteistyössä Mieli ry:n kanssa. Hankkeen toteutusaika on 1/2023–12/2025.

Sopimuksen osapuolet toimivat yhteistyössä seuraavalla tavalla:

Helsingin Diakonissalaitos vastaa hankkeen toteuttamisesta hankesuunnitelman mukaisesti.

Hyvinvointialue markkinoi hankkeen palveluja asiakaskunnalleen ja ohjaa hankkeeseen sopivia asiakkaita.

Yhteistyöhön ei sisälly taloudellisia velvoitteita. Sopimus astuu voimaan kaikkien sopijaosapuolten allekirjoitettua sopimuksen. Sopimus päättyy sopimusajan päätyttyä 31.12.2025 tai yhteiseen sopimukseen sopimuksen purkamisesta.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan sopimuksen koskien järjestöyhteistyötä Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön, Vamos Mieli -hankkeen kanssa.

Allekirjoitus

Kirsi Leväpelto, Aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimialajohtaja

Organisaatiotieto

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue