§ 78 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmiussuunnitelman yleisen osan hyväksyminen

Lataa 

VAKEDno-2023-4912

Päätöspäivämäärä

21.12.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 98 §:n mukaan hyvinvointialuejohtaja päättää valmiussuunnitelman yleisen osan hyväksymisestä.

Kuvaus

Varautumisvelvollisuudesta säädetään valmiuslain (2011/1552) 12 §:ssä, jonka mukaan hyvinvointialueiden tulee selvittää häiriötilanteiden ja poikkeusolojen vaikutukset organisaation tehtäviin ja toimintaan, toiminnassa ja tehtävissä tapahtuvat muutokset, toiminnan jatkuvuuden turvaaminen sekä toimenpiteet normaalioloihin palaamiseksi ja varmistaa etukäteisvalmisteluin valmiussuunnitelmilla ja muilla toimenpiteillä tehtävien mahdollisimman hyvä hoitaminen.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmiussuunnitelma koostuu hyvinvointialueen yleisestä valmiussuunnitelmasta ja toimialojen omista valmiussuunnitelmista. Toimialojen valmiussuunnitelmat sisältävät kriittisten yksiköiden tarkempia valmiussuunnitelmia sekä toimintakortteja.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntö määrittelee merkittävät roolit ja vastuut turvallisuuden ja varautumisen osalta. Hallintosäännön 98 §:n mukaisesti hyvinvointialueen aluevaltuusto päättää turvallisuuden ja varautumisen periaatteista. Hyvinvointialueen aluehallitus päättää turvallisuuden ja varautumisen järjestämisen käytännön toteutuksesta aluevaltuuston päättämien periaatteiden mukaisesti, ottaen huomioon sopimuksellisen varautumisen.

Hyvinvointialueen turvallisuutta ja varautumista johtaa hyvinvointialuejohtajan nimeämä turvallisuuden- ja varautumisen johtoryhmä, jonka puheenjohtajana on hyvinvointialuejohtaja ja sihteeristönä turvallisuus- ja varautumisyksikön henkilöstö. Hyvinvointialuejohtaja päättää valmiussuunnitelman yleisen osan hyväksymisestä.

Päätös

Päätän hyväksyä liitteenä olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen valmiussuunnitelman yleisen osan.

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut