§ 79 Lasten neurologin viran siirto terveydenhuollon palvelujen toimialalta lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialalle

Lataa 

VAKEDno-2023-4924

Päätöspäivämäärä

22.12.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 53 §:n mukaan viran siirtämisestä toimialalta toiselle päättää hyvinvointialuejohtaja tai hänen määräämänsä viranhaltija. Asiasta päättäminen kuuluu em. määräyksen nojalla hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan.  

Kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 §:n mukaan viranhaltija voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, mikäli hänen asemansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu, perusteena on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy, hänen varsinainen palkkansa ei alene ja viranhaltija on antanut siirtoon suostumuksensa.  

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella lapsiin, nuoriin ja perheisiin kohdentuvia terveydenhuollon palveluja on sijoitettu osaksi lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialaa. Lasten neurologin virka on tähän saakka sijoittunut terveydenhuollon palvelujen toimialalla terveysasemapalvelujen palvelualueen tehtäväalueelle 4, Tikkurilan terveysasemalle. Lasten neurologin viran työtehtävät kohdentuvat kuitenkin lapsiin, nuoriin ja perheisiin, joten virka määrärahoineen on tarkoituksenmukaista siirtää terveydenhuollon palvelujen toimialalta lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialalle. Muutoksella tavoitellaan sujuvampaa sosiaali- ja terveyspalvelujen integraatiota lapsiperheiden tueksi. 

Lasten neurologin virka tulee jatkossa sijoittumaan lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialalla perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen palvelualueen lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalvelujen tehtäväalueelle. Lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalvelut kuuluvat perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen palvelualueeseen. Tehtäväalueelle kuuluvat lasten ja nuorten kuntoutus, ennaltaehkäisevät sekä psykososiaaliset lääkäripalvelut. Ennaltaehkäisevät lääkäripalvelut koordinoivat ja tarjoavat lääkäripalveluita äitiys- ja lastenneuvoloihin sekä koulu- ja opiskeluterveydenhuoltoon. Yksikössä työskentelee yleislääkäreiden lisäksi erikoislääkäreitä (mm. naistentautien ja lastentautien erikoislääkäreitä). Erikoislääkärit tarjoavat konsultaatiota neuvola- ja koululääkäreille sekä muille lapsiperhepalvelujen asiantuntijoille, kuten lasten kuntoutuksen terapeuteille, psykologipalveluihin, opiskeluhuoltoon ja lapsiperheiden sosiaalipalveluihin. Vakiintunut erikoislääkärin työnkuva sisältää myös vastaanottotoimintaa sekä perehdytystä ja koulutusta. Lasten neurologin nykyinen työnkuva vastaa yksikön erikoislääkärien työnkuvaa ja työtehtävät nivoutuvat tiivisti muihin lapsiperhepalveluihin ja lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialaan. Potilastyön ja monialaisen verkostotyön tukemiseksi ja kehittämiseksi virka on perusteltua siirtää lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialalle. 

Viran siirtäminen ei tuo muutoksia lasten neurologin keskeisiin työtehtäviin. Muutos johtaa esihenkilön ja toimialan sekä työyksikön vaihtumiseen. Toimipiste säilyy muutoksen yhteydessä samana. Tehtävänkuvaan perustuva palkkaus määräytyy Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen lääkärisopimuksen uraporrasjärjestelmän mukaisesti. Toimialat ovat käsitelleet viran siirtoa johtamisrakenteissaan.   

Virka siirretään täytettynä, eli lasten neurologin virkaan valittu viranhaltija ***** siirtyy viran mukana. Viranhaltijalle on varattu tilaisuus tulla kuulluksi 24.11.2023 ja hän on ollut suostuvainen tulevaan muutokseen.  

Päätös

Päätän:  

  1. siirtää lasten neurologin viran terveydenhuollon palvelujen toimialan terveysasemapalvelujen palvelualueen tehtäväalue 4, Tikkurilan terveysasemalta lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialan perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen palvelualueen lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalvelujen tehtäväalueelle; 
  2. todeta, että työnantajalla on edellä esitettyjen perustelujen mukaisesti olemassa kunnan ja hyvinvointialueen viranhaltijasta annetun lain 24 § mukainen uudelleenjärjestelyyn liittyvä syy siirtää viranhaltija toiseen virkasuhteeseen; 
  3. että virka siirretään täytettynä, jolloin viranhaltija ***** siirtyy lasten neurologin viran mukana 1.1.2024 alkaen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialan perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen palvelualueen lapsiperheiden kuntoutus- ja lääkäripalvelujen tehtäväalueelle. 

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja 

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut