§ 83 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen jaksotus- ja oikaisutositteiden sekä koontilaskujen hyväksyjien määrääminen 1.12.2023 lukien

Lataa 

VAKEDno-2023-4983

Päätöspäivämäärä

29.12.2023

Päätöksen tekijä

Hyvinvointialuejohtaja

Päätöksen peruste

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 31 §:n mukaan hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu antaa useampaa toimialaa koskevat toimintaohjeet (pysyväisluonteiset määräykset).

Kuvaus

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluevaltuuston 23.10.2023 hyväksymän hallintosäännön luvussa viisi (5) kuvataan hyvinvointialueen henkilöstöorganisaatio ja viranhaltijoiden toimivalta. Pykälän 32 § mukaisesti Toimialajohtaja vastaa toimialansa toiminnasta ja taloudesta sekä johtaa ja kehittää toimintaa hyvinvointialuestrategian mukaisesti aluehallituksen ja hyvinvointialuejohtajan alaisuudessa. Toimialajohtajan toimivaltaan kuuluu päättää toimialan laskujen hyväksyjistä. Laskujen hyväksyjä vastaa siitä,​ että meno tai tulo kuuluu hyvinvointialueelle ja laskujen perusteet ovat oikeat. Hyväksyjä vastaa myös siitä,​ että meno tai tulo osoitetaan kirjattavaksi oikein kirjanpi​toon sekä siitä,​ ettei määrärahaa ylitetä. Viranhaltijapäätöksen tarkoituksena on varmistaa se,​ että hyvinvointialueelle kohdennetut laskut saadaan hyväksyttyä ja maksettua ajallaan hyvinvointialueen ostolaskujärjestelmän kautta.

Lisäksi ostolaskujärjestelmän kautta maksettujen erien osalta joudutaan kuitenkin tarvittaessa tekemään oikaisuja ja jaksotuksia. Oikaisujen tarve voi perustua mm. valtiokonttorin vaatiman palveluluokkaraportoinnin oikeellisuusvaatimukseen. Jaksotusmuistioilla oikaistaan tulojen ja menojen kohdistumista oikeille tilikausille. Sekä tilinpäätöksessä että tilikauden aikana valtiolle toimitettavissa toteumaraporteissa hyvinvointialueen tuotot ja kulut raportoidaan siten, että ne kohdistetaan kirjanpidon kausille suoriteperiaatteen mukaisesti olennaisuuden periaatteella.

Edelleen hyvinvointialueen maksettavaksi tulee useita toimialoja koskevia vuosisopimuksiin perustuvia koontilaskuja, mm. sähkö-, vartiointi-, siivous- ym. laskuja, joiden osalta viivästyskorkojen välttämiseksi laskujen käsittely ja hyväksyntä on tarkoituksen mukaista keskittää.

Sen varmistamiseksi, että vaadittu raportointi pystytään toteuttamaan annetun tilinpäätös- ja raportointiaikataulun mukaisena, on järkevää tuottaa ja hyväksyä edellä mainitut muistiot sekä viivästyskorkojen välttämiseksi koontilaskut tai koontilaskun perusteella tehdyt koontilaskuihin liittyvät oikaisumuistiot keskitetysti.

Hallintosäännön § 31 mukaisesti hyvinvointialuejohtajan toimivaltaan kuuluu antaa useampaa toimialaa koskevat toimintaohjeet (pysyväisluonteiset määräykset).

Päätös

Päätän määrätä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen jaksotus- ja oikaisutositteiden sekä koontilaskujen hyväksymisoikeuden seuraaville 1.12.2023 lukien:

  • Talousjohtaja
  • Konsernikirjanpidon ja ostoreskontran päällikkö
  • Taloussuunnittelupäällikkö

Allekirjoitus

Timo Aronkytö, hyvinvointialuejohtaja

Organisaatiotieto

Hallintopalvelut