Aluehallitus, kokous 21.1.2025

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 6 Tilannekatsaus aluehallitukselle koskien ensihoidon sopeutusta vuonna 2025

VAKEDno-2025-147

Perustelut

Asian valmistelija: pelastusjohtaja Jyrki Landstedt

HUS-yhtymällä on ensihoitopalvelun järjestämisvastuu koko Uudellamaalla Uudenmaan erillisratkaisun mukaisesti. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos tuottaa ensihoitopalvelua Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella HUS-yhtymän kanssa tehdyn yhteistoimintasopimuksen mukaisesti. Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen tuottama ensihoidon rahoitus tulee HUS-yhtymältä, joka saa rahoituksen hyvinvointialueilta.
 
Ensihoidon rahoituksen tulee kattaa täysimääräisesti HUS-yhtymän päättämän ensihoidon palvelutasopäätöksen mukaisten palveluiden tuottamisen ja ylläpitämisen. Keski-Uudenmaan pelastuslaitos ja HUS-yhtymä neuvottelevat ensihoidon talousarviosta, minkä HUS-yhtymä hyväksyy. HUS-yhtymällä on ensihoidon järjestämisvastuu ja Keski-Uudenmaan pelastuslaitos on ensihoidon palveluntuottaja.
 
Vuoden 2025 (sekä tulevien vuosien) talousarviossa ensihoidon osalta on 2,04 milj. euron vaje. HUS-yhtymä on ilmoittanut, että vuodelle 2025 ensihoitoyksiköiden valmiusaikoja supistetaan rahoitusvajeen kattamiseksi 1.3.2025 alkaen. Yhteistoimintaneuvottelut henkilöstöjärjestöjen kanssa on käynnistetty 9.1.2025.
 
Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt pitää aluehallituksen kokouksessa tilannekatsauksen koskien ensihoidon sopeutusta vuonna 2025.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi kokouksessa saadun tilannekatsauksen koskien ensihoidon sopeutusta vuonna 2025.

Päätös

Aluehallitus päätti yksimielisesti merkitä tiedoksi kokouksessa saadun tilannekatsauksen koskien ensihoidon sopeutusta vuonna 2025.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Aluehallituksen jäsenet Pirkko Letto ja Jukka Hako ilmoittivat olevansa tässä asiakohdassa esteellisiä yhteisöjääviyden perusteella ja aluehallituksen jäsenet Teemu Purojärvi ja Marjo Vacker ilmoittivat olevansa tässä asiakohdassa esteellisiä palvelussuhdejääviden perusteella. He poistuivat kokouksesta ennen asian käsittelyä ja päätöksentekoa klo 10.32.

Pelastusjohtaja Jyrki Landstedt ja ensihoitopäällikkö Kaisa Ahonen pitivät aluehallituksen kokouksessa tilannekatsauksen koskien ensihoidon sopeutusta vuonna 2025.

Päätöksenteon jälkeen Pirkko Letto, Jukka Hako, Marjo Vacker ja Teemu Purojärvi saapuivat takaisin kokoukseen klo 11.11. Samalla ensihoitopäällikkö Kaisa Ahonen, aluevaltuuston 1. varapuheenjohtaja Paula Lehmuskallio ja nuorisovaltuuston edustaja Tejwant Singh poistuivat kokouksesta.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

p. 09 419191

Voit myös toimittaa oikaisuvaatimuksesi paikan päällä

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.