Pelastuslautakunta, kokous 24.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 16 Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen osavuosikatsaus 1/2024 ja omavalvontaraportti 1/2024

VAKEDno-2024-1858

Perustelut

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen osavuosikatsauksessa käsitellään ensimmäisen vuosineljänneksen osalta pelastuslaitoksen toimintaa sekä palvelutasoa. Osavuosikatsauksen pohjalta koostetaan myös pelastuslaitoksen osuus Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen omavalvontaraporttiin.

Pelastuslaitoksen palvelukyvyssä on ensimmäisen kvartaalin aikana ollut puutteita. Ydinpalveluissa on myös henkilöstöresurssien osalta ollut haasteita. Pelastustoiminnan toimintavalmiusajoissa oli alueellisesti puutteita, ja myös ensihoidon tavoittamisviiveessä jäätiin HUS:n asettamasta tavoitteesta.​ Pelastustoiminnan ja ensihoidon toimintavalmiusaikojen alueelliset haasteet ovat tiedossa, ja niihin vastataan pidempiaikaisen (2022–2027) suunnitelman mukaisesti perustamalla neljä uutta valmiusasemaa.  ​Onnettomuuksien ehkäisyn palvelukyky oli kohtalainen, mutta määrällisiin tavoitteisiin ei päästy ensimmäisen kvartaalin aikana.

Ehdotus

Pelastuslautakunta päättää merkitä tiedoksi liitteessä esitellyn osavuosikatsauksen 1.1 – 31.3.2024 ja lähettää sen Vantaan ja Keravan ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueille sekä HUS Akuutti, ensihoidolle tiedoksi. 

Päätös

Pelastuslautakunta hyväksyi päätösehdotuksen yksimielisesti. 

 

Lisätietoja päätöksestä antaa pelastusjohtaja Jyrki Landstedt, jyrki.landstedt@vakehyva.fi

 

Kokouskäsittely

Jäsen Naima El Issaoui poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 17:02