Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 15.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 18 Lähetekeskustelun käyminen järjestöyhteistyön neuvottelukunnan alustavasta toimintasäännöstä

VAKEDno-2024-311

Aikaisempi käsittely

Perustelut

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta kävi kokouksessaan 22.1.2024 § 4 lähetekeskustelun järjestöyhteistyön neuvottelukunnan asettamisesta lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan alaisuuteen ja totesi, että alustava luonnos järjestöyhteistyön neuvottelukunnan toimintasäännöstä on tarkoitus käsitellä seuraavassa kokouksessa 12.2.2024, minkä jälkeen toimintasääntö tulisi varsinaiseen päätöksentekoon 15.4.2024 kokoukseen.

Esityslistan liitteenä on alustava luonnos järjestöyhteistyön neuvottelukunnan toimintasäännöstä, joka on luonnosteltu hyödyntäen vaikuttamistoimielinten jo voimassa olevia toimintasääntöjä sekä lautakunnan kommenttien perusteella. Luonnoksessa on merkitty punaisella värillä keskusteltavia asioita. 

Ehdotus

Esittelijä

Riikka Liljeroos, Hallintojohtaja, riikka.liljeroos@vakehyva.fi

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta käy lähetekeskustelun järjestöyhteistyön neuvottelukunnan alustavasta toimintasäännön luonnoksesta ja sopii jatkotoimenpiteistä.

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti jättää tämän asian pöydälle.

 

Lisätietoja päätöksestä antaa hallintojohtaja Riikka Liljeroos, riikka.liljeroos@vakehyva.fi

Perustelut

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta kävi kokouksessaan 22.1.2024 § 4 lähetekeskustelun järjestöyhteistyön neuvottelukunnan asettamisesta lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan alaisuuteen. Kokouksessaan 12.2.2024 § 11 lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti jättää pöydälle asian koskien lähetekeskustelun käymistä järjestöyhteistyön neuvottelukunnan alustavasta toimintasäännöstä, minkä johdosta asia tuodaan nyt päätöksentekoon uudelleen. 

Ehdotus

Esittelijä

  • Riikka Liljeroos, Hallintojohtaja, riikka.liljeroos@vakehyva.fi

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta käy lähetekeskustelun järjestöyhteistyön neuvottelukunnan alustavasta toimintasäännöstä ja sopii jatkotoimenpiteistä.

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti hyväksyä liitteenä olevan päivitetyn järjestöyhteistyön neuvottelukunnan toimintasäännön. Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan seuraavaan kokoukseen tuodaan järjestöyhteistyön neuvottelukunnan jäsenten valintakriteerit. 

 

Lisätietoja päätöksestä antaa hallintojohtaja Riikka Liljeroos, riikka.liljeroos@vakehyva.fi

Kokouskäsittely

Varapuheenjohtaja Laura Tulikorpi poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 18:13

Varajäsen Kirsi Peltonen saapui kokoukseen tämän asian käsittelyn aikana klo 18:16

Aluehallituksen edustaja Terhi Enjala poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn aikana klo 18:16