Nuorisovaltuusto, kokous 22.10.2024

Esityslista on tarkastettu

§ 51 Nuorisovaltuuston edustajien valinta lastensuojelun kokemusasiantuntijaryhmä Melioran tapaamiseen

VAKEDno-2024-4581

Perustelut

Nuorisovaltuustoa on pyydetty vierailemaan lastensuojelun nuorten kokemusasiantuntijaryhmä Melioran tapaamisessa 5.11.2024 klo 17-19 Vantaan Hiekkaharjussa. Nuorisovaltuustoa pyydetään nimeämään vierailulle maksimissaan 4 edustajaa.

Lastensuojelun nuorten kokemusasiantuntijaryhmä Melioran tavoitteena on vaikuttaa lastensuojelutyön kehittämiseen ja tarjota vertaistukea. Ryhmässä keskustellaan lastensuojelusta yhdessä nuorten ja ammattilaisten kesken tasavertaisesti. Osallistujat ovat vähintään 15-vuotiaita nuoria, joilla on omakohtaista kokemusta lastensuojelusta (avohuolto, sijaishuolto tai jälkihuolto). Ryhmään voi tulla tutustumaan ja osallistua silloin, kun itselle sopii.

Meliora on yksi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kehittämisryhmistä. Asiakasraadit ja kehittämisryhmät koostuvat vapaaehtoisista Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukkaista. Asiakasraadit ja kehittämisryhmät eivät ole hyvinvointialueen virallisia toimielimiä ja niiden koko ja työskentelytavat saattavat vaihdella. Raatien ja ryhmien kautta kuullaan asiakkaiden näkemyksiä ja otetaan ne huomioon palvelujen suunnittelussa. 

Päätösehdotus

Nuorisovaltuusto nimeää neljä (4) edustajaa lastensuojelun kokemusasiantuntijaryhmä Melioran tapaamiseen 5.11.2024.