Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 8.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 37 Järjestöyhteistyön tiekarttaluonnoksen esittely

VAKEDno-2022-719

Perustelut

Asian valmistelija: erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä.  

Osana järjestöyhteistyön valmistelutyötä on lähdetty kokoamaan tietoa järjestöyhteistyön nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista sekä muodostamaan yhteistä tavoitetilaa tulevaisuuden yhteistyölle. Tietoa nykytilasta ja tapeista on kerätty muun muassa elo-syyskuussa fuusioryhmille ja järjestötoimijoille toteutetun kyselyn kautta. Kyselytuloksia on hyödynnetty syksyn järjestöyhteistyön työpajoissa.  

Työpajoissa on hahmotettu tulevaisuusajattelun ja palvelumuotoilun työkaluja hyödyntäen yhteisiä odotuksia ja toivottua tulevaisuutta järjestöyhteistyölle sekä tunnistetaan kriittisimmät yhteistyön tarpeet. Kun yhteinen tavoiteltu tulevaisuus on selkeä, se tukee sidosryhmien välisen toiminnan ja jaetun ymmärryksen rakentamista – yhteinen tarina auttaa meitä toimimaan yhdessä ja yhteiseen suuntaan myös työpajakokonaisuuden jälkeen. 

Työpajaprosessi on koostunut kohderyhmäkohtaisten työpajojen (hyvinvointialueen johto, lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, järjestöt sekä Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sote-kehittämishankkeiden toimijat) lisäksi yhteisestä kokoavasta työpajasta. Yhteinen työpaja on toteutettu 15.11.  

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen esittelee työpajojen pohjalta laaditun tiekarttaluonnoksen.  

  

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää merkitä tiedoksi järjestöyhteistyön tiekarttaluonnoksen esittelyn ja käydä keskustelua sekä antaa evästystä tiekartan viimeistelyyn. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.