Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 6.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Järjestöyhteistyön tiekartan ja vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelman hyväksyminen

VAKEDno-2023-892

Perustelut

Asian valmistelija: erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä.

Osana järjestöyhteistyön valmistelutyötä koottiin syksyllä 2022 tietoa järjestöyhteistyön nykytilasta ja tulevaisuuden tarpeista sekä muodostettiin yhteinen tavoitetila tulevaisuuden yhteistyölle. Tietoa nykytilasta ja tapeista kerättiin muun muassa fuusioryhmille ja järjestötoimijoille toteutetun kyselyn kautta. Kyselytuloksia hyödynnettiin syksyn järjestöyhteistyön työpajoissa. Työpajoissa hahmotettiin tulevaisuusajattelun ja palvelumuotoilun työkaluja hyödyntäen yhteisiä odotuksia ja toivottua tulevaisuutta järjestöyhteistyölle sekä tunnistettiin kriittisimmät yhteistyön tarpeet.

Työpajaprosessi koostui kohderyhmäkohtaisten työpajojen (hyvinvointialueen johto, lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, järjestöt sekä Vantaan ja Keravan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä sote-kehittämishankkeiden toimijat) lisäksi yhteisestä kokoavasta työpajasta. Työpajojen pohjalta valmistui järjestöyhteistyön tiekartta vuosille 2022–2025. Tiekartta sisältää yhteistyön vision, neljä tavoitetta yhteistyölle sekä vuosittaiset toimenpiteet. Tiekarttaluonnosta esiteltiin lautakunnan kokouksessa 8.12.2022 § 37.

Tiekartan toteutuksesta laaditaan vuosittain tarkempi toimeenpanosuunnitelma. Toimeenpanosuunnitelmassa määritetään konkreettisten toimien lisäksi toimien seurannan mittarit, vastuutahot ja aikataulut. Toimeenpanosuunnitelman luonnosta esiteltiin lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan kokouksessa 13.2.2023 § 10. Hyvinvointialueen johtoryhmä hyväksyi toimeenpanosuunnitelman 20.2.2023 kokouksessaan.

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen esittelee järjestöyhteistyön tiekartan ja vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelman.

Ehdotus

Esittelijä

  • Riikka Liljeroos, Hallintojohtaja, riikka.liljeroos@vakehyva.fi

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää hyväksyä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen järjestöyhteistyön tiekartan ja vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelman liitteen mukaisesti.

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti hyväksyä yksimielisesti keskustelun jälkeen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen järjestöyhteistyön tiekartan ja vuoden 2023 toimeenpanosuunnitelman liitteen mukaisesti seuraavalla muutoksella: termi ''järjestöjen yhteistyöryhmä'' korvataan termillä "järjestöjen yhteistyöryhmä/neuvottelukunta/vastaava".

 

Lisätietoja päätöksestä antaa vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos, riikka.liljeroos@vakehyva.fi.