Vanhusten palvelut -jaosto, kokous 15.2.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 3 Vantaan ja Keravan kotona asumista tukevien etäpalvelujen kehittämishankkeen ajankohtaiset asiat

VAKEDno-2023-601

Perustelut

Vantaan ja Keravan kotona asumista tukevien etäpalvelujen kehittämishankkeessa kehitetään ikäihmisille suunnattuja kotiin annettavia etäpalveluja. Vantaan ja Keravan yhteisen hankkeen tarkoituksena on luoda entistä kattavampi ja paremmin asiakkaiden tarpeisiin vastaava etäpalvelujen palveluvalikko, joka huomioi myös ennakoivan ja asiakkaan hyvinvointia tukevan näkökulman. Hankkeessa pilotoidaan videovälitteisesti toteutettavaa etäkotihoitoa sekä asiakkaiden tarpeisiin perustuvia etäryhmätoimintoja, kuten fysioterapeutin ohjaamia ja yksinäisyyden tunteen vähenemiseen pyrkiviä yhteisöllisiä ryhmiä.

Vantaan ja Keravan etäpalvelujen kehittämistyö on osa kansallista Tulevaisuuden kotona asumista tukevien palvelujen hanketta, jossa tuetaan kuntia ja uusia hyvinvointialueita niiden iäkkäiden kotona asumista tukevien palvelujen kokonaisuuden kehittämisessä. Etäpalvelujen kehittämishankkeen osatavoitteet ovat linjassa Tulevaisuuden kotona asumista tukevien palvelujen hankkeen tavoitteiden kanssa:

  • Kotona asumista tukevat palvelut ovat asiakaslähtöisiä
  • Asiakas saa oikeat palvelut oikeaan aikaan
  • Riittävä ja osaava henkilöstö turvaa kotiin annettavien palvelujen laadun
  • Palvelujen laatu varmistetaan järjestelmällisellä seurannalla

Kehittämishankkeen aikana etäpalvelun laatua ja vaikutuksia arvioidaan kaikkien osatavoitteiden osalta. Arviointia tehdään esimerkiksi asiakastyytyväisyyskyselyjen, RAI-arviointien ja säästettyjen kotihoidon matka-aikojen perusteella.

Vantaan ja Keravan kotona asumista tukevien etäpalvelujen kehittämishankkeen projektipäällikkö Petra Blom-Toivonen pitää kokouksessa esityksen hankkeen ajankohtaisista asioista.

Ehdotus

Esittelijä

  • Minna Lahnalampi-Lahtinen, Vanhuspalvelujen toimialajohtaja, minna.lahnalampi-lahtinen@vakehyva.fi

Vanhusten palvelut -jaosto päättää merkitä tiedoksi esityksen Vantaan ja Keravan kotona asumista tukevien etäpalvelujen kehittämishankkeen ajankohtaisista asioista.

Päätös

Vanhusten palvelut -jaosto päätti merkitä tiedoksi esityksen Vantaan ja Keravan kotona asumista tukevien etäpalvelujen kehittämishankkeen ajankohtaisista asioista.