Vanhusneuvosto, kokous 30.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 8 Jäsenien nimeäminen Päivikki ja Sakari Sohlbergin säätiön rahoittaman hankkeen kehittämisryhmään

VAKEDno-2023-1184

Perustelut

Myyrmäen ja Havukosken alueilla käynnistyy Päivikki ja Sakari Sohlberg säätiön rahoittama kolmevuotinen hanke, jossa rakennetaan verkostomaisesti toimiva palvelukokonaisuus ja malli, joka kykenee tarjoamaan monipuolisesti ja nopeasti oikea-aikaista tukea. Ikääntyneiden mielen hyvinvoinnin tuen työpaketin tavoitteena on haavoittuvassa asemassa olevien ikääntyneiden löytäminen verkostoyhteistyössä alueen kotihoidon, gerontologisen sosiaalityön ja palvelutarpeenarvioinnin ammattilaisten kanssa.

Ohjelmassa Helsingin Diakoniasäätiö ja Helsinki Missio tuottavat etsivää vanhustyötä, Senioripysäkin ja tukihenkilöpalvelua alueen ikääntyneelle väestölle. Etsivä vanhustyö tapaa ikääntynyttä 1-6 kuukauden ajan ja asiakkaan tarpeen ja tavoitteiden mukaisesti tukee häntä saamaan keskusteluapua, osallistumaan ryhmätoimintaan tai saamaan vapaaehtoisen tukihenkilön.

Vanhusneuvoston toivotaan nimeävän keskuudestaan 1-2 jäsentä sekä yhden varajäsenen hankkeen kehittämisryhmään.​

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää nimetä 1-2 jäsentä sekä yhden varajäsenen hankkeen kehittämisryhmään.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti nimetä jäsenet hankkeen kehittämisryhmään seuraavasti: varsinainen jäsen Marja-Liisa Saares ja varajäsen Marja Leppänen.