Vanhusneuvosto, kokous 19.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 25 Edustajan nimeäminen HyväIkä -kehittämiskärjen projektiryhmään

VAKEDno-2023-1489

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen VaKeHyva – Hyvät palvelut -hankkeessa kehitetään keinoja koronavirustilanteen aiheuttaman hoito-, palvelu- ja kuntoutusvelan purkamiseksi sekä hoitotakuun toteutumisen edistämiseksi. Hankkeen avulla panostetaan erityisesti siihen, että yhä useampi hyvinvointialueen asukas pääsisi kiireettömään hoitoon viikon kuluessa hoidon tarpeen arviosta.

Hankkeen kehittämistyötä viedään eteenpäin neljän kehittämiskärjen kautta: HyväTerveyskeskus, HyväPerhekeskus, HyväIkä ja HyväHyte. Näistä kolme ensimmäistä keskittyy erityisesti hoitoon pääsyn parantamiseen sekä hoito-, kuntoutus- ja palveluvelan purkamiseen ja neljäs hoitotakuun toteutumisen edistämiseen vahvistamalla ennaltaehkäisyä sekä ongelmien varhaista tunnistamista.

HyväIkä -kehittämiskärjen kohderyhmänä ovat ikääntyneet, joilla on todettua tai piilossa olevaa psyykkiseen tai sosiaaliseen toimintakykyyn liittyvää tuen, hoidon tai kuntoutuksen tarvetta. Tavoitteena on​ heikossa ja haavoittuvassa asemassa olevan asiakasryhmän palvelutarpeiden ennakointi ja kehittäminen sekä ikäihmisten toimintakykyinen kotona asuminen​.

Vanhusneuvoston toivotaan nimeävän HyväIkä -kehittämiskärjen projektiryhmään edustajan sekä varaedustajan.

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää nimetä edustajansa sekä varaedustajan HyväIkä -kehittämiskärjen projektiryhmään.

Päätös

Vanhusneuvosto päätti nimetä edustajansa sekä varaedustajan HyväIkä -kehittämiskärjen projektiryhmään seuraavasti; varsinainen edustaja Ulla Martikainen, varaedustaja Markku Weckman.

Kokouskäsittely

Kauko Passi ja Anneli Karhunen poistuivat kokouksesta asian käsittelyn aikana klo 15.53