Edunvalvontajaosto, kokous 20.4.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakkuuden käynnistyminen ja katsaus yhtiön toimintaan

VAKEDno-2022-795

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen aluehallitus päätti kokouksessaan 28.3.2023 § 83 yksimielisesti keskustelun jälkeen:

  1. merkitä Hyvinvointialueyhtiö Hyvil Oy:n osakeannissa 10 kpl yhtiön osakkeita hintaan 2000 euroa/osake;
  2. hyväksyä liitteenä olevan yhtiön osakassopimuksen;
  3. valtuuttaa konsernipalvelujen toimialajohtajan tekemään tarvittaessa vähäisiä muutoksia osakassopimukseen sekä allekirjoittamaan osakassopimuksen sekä muut mahdolliset osakkuuden edellyttämät asiakirjat;​​​​​​
  4. että Hyvil Oy:n toiminnan käynnistymisestä ja toiminnan tuloksellisuudesta tuodaan aluehallitukselle selvitys vuoden 2024 aikana;
  5. todeta kantanaan, että Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella tulee kuitenkin olla edustus yhtiön päätöksenteossa.
     

Hyvilin hallitus hyväksyi 3.4.2023 kaikki osakeannissa merkityt osakkeet. Osakeannissa merkittiin 230 uutta Hyvil Oy:nn osaketta. Osakepääoman maksun tulee tapahtua viimeistään 24.4.2023.

Uudet osakkeet merkintään kaupparekisteriin. Hyvinvointialueet, Helsingin kaupunki ja HUS-yhtymä Hyvil Oy:n omistajiksi kaupparekirekisterimerkinnällä. Osakassopimus tulee allekirjoitettavaksi sähköisesti hyvinvointialueelle huhtikuun aikana.

Hyvil Oy:n ylimääräisen yhtiökokouksen ajankohta on 7.6.2023 klo 12-15.00. Hyvil Oy:n hallitus pyytää tulevia osakkeenomistajia valmistautumaan nimitystoimikunnan valintaan.

Ehdotus

Edunvalvontajaoston puheenjohtaja antaa katsauksen Hyvil Oy:n osakkuuden käynnistymisestä. Käydään keskustelua asiasta.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen. Edunvalvontajaosto päätti lisäksi, että asian käsittelyä jatketaan edunvalvontajaoston seuraavassa kokouksessa.

Lisätietoja päätöksestä antaa edunvalvontajaoston puheenjohtaja Maarit Raja-Aho, maarit.raja-aho@vakehyva.fi.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.