Vanhusneuvosto, kokous 23.8.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 45 Omaishoidontuen kehittämishankkeen eteneminen ja syksyn toimintasuunnitelma

VAKEDno-2023-2965

Perustelut

Asian valmistelija: neuvonnan ja asiakasohjauksen päällikkö Susanne Laine

Omaishoidontuen kehittämisprojekti on käynnistynyt kahden projektityöntekijän voimin huhtikuussa 2023. Hanke toteutetaan yhteistyössä vanhuspalvelujen ja verkostokumppaneiden kanssa. Projektin tavoitteena on omaishoitajien jaksamisen ja hyvinvoinnin tukeminen sekä omaishoitajien osallisuuden lisääminen ja sitä kautta omaishoitajien yksilölliseen palvelutarpeeseen vastaaminen entistä paremmin.​

Taustatavoitteena on omaishoitajien määrän lisääntyminen (peittävyyden kasvattaminen) ja sitä kautta kotihoidon ja ympärivuorokautisen palveluasumisen tarpeen väheneminen. ​Hankkeen aikana tuotetaan hyvinvointialueelle omaishoidon suunnitelma lähivuosien kehittämistarpeista ja toimenpiteistä. Hankkeen etenemistä seurataan ja ohjataan vanhuspalvelujen kehittämisryhmässä sekä asiakasohjauksen hankkeen projektiryhmässä. Hankkeen aikana on kerätty tietoa omaishoitajien jaksamista tukevista toimista, luotu materiaalia omaishoitajille sekä henkilöstölle neuvonnan ja ohjauksen tueksi ja valmisteltu virkistystapahtumaa omaishoitajille.

Ehdotus

Vanhusneuvosto päättää merkitä tiedoksi omaishoidontuen kehittämishankkeen etenemisen ja syksyn toimintasuunnitelman.

Päätös

Vanhusneuvosto kävi keskustelua ja merkitsi tiedoksi omaishoidontuen kehittämishankkeen etenemisen ja syksyn toimintasuunnitelman.

Kokouskäsittely

Viestinnän asiantuntija Kalle Kivisalo poistui kokouksesta klo 13.57. Asian käsittelyn jälkeen pidettiin kokoustauko klo 14.30-14.35.