Nuorisovaltuusto, kokous 4.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 35 Hyvinvointialueen nuorisovaltuuston aloite kummivaltuutetuista

VAKEDno-2023-3215

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuustolla on hallintosäännön § 162 mukaan oikeus tehdä aloitteita aluehallitukselle hyvinvointialueen toimintaa koskevissa asioissa, jotka kuuluvat nuorisovaltuuston vaikuttamisalaan.

Kummivaltuutetut ovat kunnan tai hyvinvointialueen luottamushenkilöitä, jotka on valittu toimimaan nuorisovaltuuston tukena. Toimintamallin tavoitteena on tukea nuorisovaltuuston mahdollisuuksia vaikuttaa sekä valtuutettujen ja nuorten välistä yhteistyötä. Kohti nuorten hyvinvointialueita -hankkeen vuonna 2023 ilmestyneen tilannekatsauksen "Mitä kuuluu nuorten osallisuudelle hyvinvointialueilla?" mukaan 10 hyvinvointialueella aluevaltuutetuista on nimetty kummivaltuutettuja nuorten ja päättäjien yhteistyön sekä nuorisovaltuuston vaikuttamismahdollisuuksien edistämiseksi. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella kummivaltuutettuja ei vielä ole.

Ehdotus

Nuorisovaltuusto keskustelee kummivaltuutettu-toiminnasta. Nuorisovaltuusto päättää, laatiiko se aloitteen laatimisen kummivaltuutettu-toiminnan käynnistämisestä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. 

Päätös

Nuorisovaltuusto keskusteli asiasta ja päätti laatia aloitteen kummivaltuutettu-toiminnan aloittamisesta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella.

Lisäksi nuorisovaltuusto päätti, että:

  1. puheenjohtajisto laatii aloitepohjan yhteistyössä hallinnon asiantuntijan kanssa;
  2. jäsenet saavat kommentoida aloitepohjaa;
  3. mahdollisten korjausten jälkeen aloite hyväksytään nuorisovaltuuston kokouksessa. 

Kokouskäsittely

Filip Godlewski saapui asian käsittelyn aikana klo 18:09.