Vammaisneuvosto, kokous 6.9.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 22 Vammaisneuvoston jäsenten esille ottamat asiat

Ehdotus

Käsitellään vammaisneuvoston järjestöjäsenten esille ottamat ajankohtaiset asiat. 

Päätös

Vammaisneuvosto kävi keskustelua seuraavista jäsenten esiin nostamista asioista:

  • Vammaisneuvosto nosti esiin palveluihin ja tapahtumiin liittyvän tiedottamisen puutteet. Viestintää ja tiedottamista toivotaan nykyistä enemmän suoraan palvelujen käyttäjille esimerkiksi kuljetuspalveluja koskevista muutoksista ja ohjeistuksista sekä muista palvelujenkäyttäjiä koskevista ajankohtaisista asioista. Lisäksi vammaisneuvosto toivoo tiedottamiskanavaa, josta ajankohtaiset asiat ja tapahtumat löytyvät kootusti.  
  • Kuljetuspalvelujen käyttäjien tulee antaa yksittäisissä kuljetuspalveluissa ilmenneistä ongelmista palautetta, jotta haasteet välittyvät palveluntuottajan tietoon. Kuljetuspalvelujen epäkohdista palautetta voi antaa hyvinvointialueen nettisivujen palautekanavan kautta. (https://vakehyva.fi/fi/anna-palautetta)
  • Kuljetuspalvelujen hankintaan liittyvä yleisötilaisuus on määrä pitää uuden tiedon mukaisesti 26.9. Tilaisuudesta toivotaan lisätietoa ja viestintää mahdollisimman pian. 
  • Lähitaksin osalta on viime aikoina noudatettu välipysähdyksien osalta tiukkaa linjaa, jossa välipysähdystä ei ole annettu mikäli poikkeama on yli kilometrin. Välipysähdyksistä tulisi saada selkeät linjaukset, jotka ovat tiedossa ja samalla tavalla sovellettuna kaikille käyttäjille. Mahdollisista välipysähdyksiin liittyvistä linjausmuutoksista tulisi aina informoida palvelun käyttäjiä. 
  • Hyvinvointialueen hyvinvointisuunnitelmatyö on edistynyt hyvin ja vammais- sekä saavutettavuusnäkökulmaa on saatu mukaan hyvinvointisuunnitelmaluonnokseen.