Vammaisneuvosto, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Vammaisneuvoston jäsenten esille ottamat asiat

Ehdotus

Käsitellään vammaisneuvoston järjestöjäsenten esille ottamat ajankohtaiset asiat. 

Päätös

Vammaisneuvosto kävi keskustelua seuraavista jäsenten esiin nostamista asioista:

  • Todettiin, että omaishoitajille tarjottava uinti- ja kuntosalietuus on otettu käyttöön myös Keravalla. 
  • Yhteistyö hyvinvointialueen ja alueen vammaisjärjestöjen kanssa on lähtenyt liikkeelle. Alkusyksystä järjestetyssä ensimmäisessä järjestötapaamisessa on ollut kutsuttuna ne järjestöt, jotka ovat hakeneet ja saanet järjestöavustusta hyvinvointialueelta. Yhteistyötä on tarkoitus jatkaa ja laajentaa koskemaan kaikkia alueen vammaisjärjestöjä. Yhteistyötä vammaisjärjestöjen kanssa aletaan koordinoida loppuvuodesta ja toiveena on alkuvuodesta 2024 järjestää isompi vammaisjärjestöille suunnattu järjestöseminaari. Tulevan vuoden järjestöavustushaun aikataulu on tulossa hyvinvointialueen nettisivuille. 
  • Vammaisneuvosto kävi keskustelua hyvinvointialueen tilojen esteettömyydestä ja esteettömyyskävelyistä. Aikuissosiaalityö- ja vammaispalvelujen toimialan asumis- ja kriisiyksiköihin tehdään esteettömyyskävelyt. Lisäksi vammaisneuvosto alkaa kartoittamaan hyvinvointialueen tilojen esteettömyyttä. Vuoden 2024 vammaisneuvoston ensimmäiseen kokoukseen kutsutaan tilakeskuspäällikkö, jonka kanssa tiloja ja niiden esteettömyyttä aletaan kartoittamaan. 
  • Hyvinvointialueelle on perustettu toimialojen välinen toimintamalli, jonka tarkoituksena on mahdollistaa sujuva ja asiakaslähtöinen yhteistyö tapauksissa, joissa asiakkaan palvelujen järjestämisen vastuu on epäselvä. 
  • Lisäksi vammaisneuvosto keskusteli mahdollisuudesta perustaa hyvinvointialueelle tulevaisuudessa nepsy-tiimi.