Nuorisovaltuusto, kokous 11.10.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 47 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen edustajan nimeäminen Keski-Uudenmaan pelastuslautakunnan kokouksiin

VAKEDno-2023-3694

Perustelut

Keski-Uudenmaan sekä Vantaan ja Keravan alueellisten nuorisovaltuustojen neuvotteluryhmä on valmistellut aloitteen nuorisovaltuuston edustuksesta Keski-Uudenmaan pelastuslautakunnassa. Aloitetta on käsitelty Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustossa 31.5.2023 § 41 ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuustossa 7.6.2023 § 29.

Aloitteessa esitetään kummankin hyvinvointialueen hallintosäännön pelastuslautakuntaa koskevaan pykälään lisättäväksi virkettä: “Pelastuslautakunnan kokouksissa on läsnäolo- ja puheoikeus molempien hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen edustajilla ja varaedustajilla”.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakunta käsitteli nuorisovaltuuston aloitetta kokouksessaan 6.9.2023 § 36. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen hallintosääntöä ei voi muuttaa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaa koskevassa osiossa ilman, että muutetaan hyvinvointialueiden välille laadittua yhteistoimintasopimusta. Yhteistoimintasopimuksen mukaan pelastuslautakunnan toiminnan muodoista ja asioiden esittelystä pelastuslautakunnan kokouksissa sekä työskentelyssä noudatetaan muilta osin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosääntöä. Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 145 §:n mukaan ”Toimielin päättää muiden henkilöiden läsnäolo- ja puheoikeudesta”.

Pelastuslautakunta on kokouksessaan 6.9.2023 § 36 antanut evästystä nuorisovaltuustojen aloitteesta ja todennut, että sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustosta on tarkoituksenmukaista pyytää nimettäväksi edustajat ja varaedustajat jäljellä olevalla toimikaudelle.

Kokouksessaan 4.10.2023 § 43 pelastuslautakunta päätti pyytää Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoa ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen nuorisovaltuustoa nimeämään edustajansa ja varaedustajansa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaan.​​​​​

Ehdotus

Nuorisovaltuusto päättää nimetä edustajansa ja varaedustajansa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaan.​​​​​

Päätös

Nuorisovaltuusto päättää nimetä edustajansa ja varaedustajansa Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen pelastuslautakuntaan seuraavasti: varsinainen edustaja Henri Mehtälä, varaedustaja Alina Zaitseva.