Nuorisovaltuusto, kokous 4.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 62 Hyvinvointialueen osallistujat  “Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus”  -tapahtumaan Helsingissä 2.–3.2.2024 (lisäpykälä)

Perustelut

Kutsu tapahtumaan:

Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanke ja Nuva ry järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa alueellisille nuorisovaltuustoille “Nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus” -tapahtuman Helsingissä 2.–3.2.2024.

Hyvinvointialueen nuorisovaltuusto voi nimetä joukostaan kolme edustajaa tapahtumaan. Nimetyille jaetaan ilmoittautumislinkki kokouksen jälkeen. Jokainen osallistuja ilmoittautuu tapahtumaan itsenäisesti. Alaikäisen tulee täyttää lomake yhdessä huoltajan kanssa. Ilmoittautuminen päättyy 7.1.2024.

Osallistumismaksu on 75 euroa ja se sisältää majoituksen, ruokailut ja ohjelman. Vantaan ja Keravan hyvinvointialue maksaa nuorisovaltuuston edustajien osallistumismaksut.

Tapahtuman ohjelma:

Perjantai järjestetään yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriön kanssa. Nuoret pääsevät kertomaan ajatuksiaan hyvinvointialueiden palveluista ja niiden kehittämisestä sekä keskustelemaan asiantuntijoiden ja päättäjien kanssa. Lauantaina keskitytään hyvinvointialueiden nuorisovaltuustojen toimintaan ja ohjelmassa on kouluttautumista sekä vertaisoppimista.

Tapahtumapaikkoina toimivat valtiovarainministeriön kokoustilat (Mariankatu 9) sekä Hotel Arthurin kokoustilat (Vuorikatu 19). Molemmat tapahtumapaikat sijaitsevat alle kahden kilometrin päässä Helsingin päärautatieasemasta. Majoitus on 2–3 henkilön huoneissa Hotel Arthurissa.

Ilmoittautuminen tapahtumaan alkaa perjantaina klo 9 ja varsinainen ohjelma klo 10. Tapahtuma päättyy lauantaina klo 16 mennessä. Tarkempi ohjelma ja aikataulu kerrotaan osallistujakirjeessä, joka lähetetään osallistujille sekä alaikäisten osallistujien huoltajille noin kaksi viikkoa ennen tapahtumaa. 

Ehdotus

Nuorisovaltuusto:

  1. keskustelee, osallistuuko se ”nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus”-tapahtumaan;
  2. nimeää joukostaan kolme edustajaa tapahtumaan.

Päätös

Nuorisovaltuusto:

  1. päätti, että osallistuu ”nuorten hyvinvointialueiden tulevaisuus”-tapahtumaan;
  2. nimeää alustavasti joukostaan kolme edustajaa tapahtumaan seuraavasti: Vida Amoah, Tejwant Singh ja Henri Mehtälä.

 

Muutokset edustuskokoonpanoon ovat mahdollisia.

Kokouskäsittely

Roosa Haapalainen poistui asian käsittelyn aikana klo 20:00.