Aluehallitus, kokous 16.4.2024

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 80 Lausunnon antaminen HUS-yhtymän yhtymähallitukselle koskien HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelman laadintaa

VAKEDno-2024-210

Perustelut

Asian valmistelija: hallintojohtaja Riikka Liljeroos

HUS-yhtymän yhtymähallitus on kokouksessaan 25.3.2024 § 37 käsitellyt talouden sopeuttamisohjelmaa ja palveluverkkotyötä. Kokouksessa yhtymähallitukselle on esitelty HUS:n palveluverkkosuunnitelmasta laaditut taustaselvitykset sisältäen muutosten vaikutusten arvioinnit. Tarkoituksena on, että periaatepäätökset palveluverkon kehittämisestä tehdään viimeistään HUS-yhtymähallituksen kokouksessa 6.5.2024. Yhtymähallitus päätti kokouksessaan:

  1. että esitetty palveluverkkoselvitys merkitään tiedoksi,
  2. että päätös HUSin palveluverkosta tehdään 6.5 kokouksessa.
     

Yhtymähallituksen kokouksen 25.3.2024 aineisto "Palveluverkkotyön valmistelusta - Esitys jatkoetenemiselle" on oheismateriaalina.

Ehdotus

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelman valmistelun ja käy keskustelua asiasta.​​​​

Muutettu päätösehdotus:

Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelman valmistelun ja todeta lausuntonaan HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelmaan, että aluehallitus tukee suunnitelmaa ja esittää, että se toteutetaan sellaisenaan.

Päätös

Aluehallitus päätti merkitä tiedoksi HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelman valmistelun ja todeta lausuntonaan HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelmaan, että aluehallitus tukee suunnitelmaa ja esittää, että se toteutetaan sellaisenaan.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

-------------

Päätöksenteon jälkeen aluehallituksen jäsenet Pirkko Letto, Jukka Hako ja Teemu Purojärvi saapuivat takaisin kokoukseen klo 11.11.

Kokouskäsittely

Aluehallituksen jäsenet Pirkko Letto ja Jukka Hako ilmoittivat olevansa asiassa esteellisiä yhteisöjääviyden perusteella ja aluehallituksen jäsenet Marjo Vacker ja Teemu Purojärvi ilmoittivat olevansa asiassa esteellisiä palvelussuhdejääviyden perusteella. He poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 10.54. Varajäsen Tuire Aikio saapui kokoukseen Marjo Vackerin tilalle. Pidettiin kokoustauko klo 10.54-10.56.

Päätettyään keskustelun aluehallituksen puheenjohtaja totesi, että Antero Eerola oli tehnyt muutetusta pohjaehdotuksesta poikkeavan muutosesityksen, joka kuului seuraavasti: "Esitän, että aluehallitus ei hyväksy HUS-yhtymän palveluverkkosuunnitelmaa. Toteutuessaan suunnitelma johtaa palvelutason, kansalaisten yhdenvertaisuuden ja pahimmillaan potilasturvallisuuden vaarantumiseen.”

Antero Eerolan muutosesitystä ei kannatettu, joten se raukesi kannattamattomana.