Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 8.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 20 Tilannekatsaus osallisuusohjelman alaisien osallisuussuunnitelmien valmisteluun

VAKEDno-2023-1738

Perustelut

Aluevaltuusto hyväksyi Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen ensimmäisen osallisuusohjelman (2023–2025) kokouksessaan 14.3.2023 § 18.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen toimialat (lasten, nuorten ja perheiden palvelut, vanhusten palvelut, terveydenhuollon palvelut ja pelastuslaitos) laativat kevään 2023 aikana osallisuusohjelmaan perustuvat osallisuussuunnitelmat. Osallisuussuunnitelmiin kirjataan tarkemmat toimenpiteet, aikataulut ja vastuut osallisuuden edistämiselle palveluissa. Toimialoilta nimetyt osallisuusvastaavat koordinoivat osallisuussuunnitelman tekoa toimialalla. Osallisuussuunnitelmat käsitellään HYTE-ohjausryhmän kokouksessa 7. kesäkuuta.

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää merkitä tiedoksi tilannekatsauksen osallisuusohjelman alaisten osallisuussuunnitelmien valmisteluun.

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta merkitsi tiedoksi tilannekatsauksen osallisuusohjelman alaisten osallisuussuunnitelmien valmisteluun.

 

 

Lisätietoja päätöksestä antaa vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos, riikka.liljeroos@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Asian käsittelyn aikana huomattiin esityslistan tekstissä tekninen virhe toisen kappaleen ensimmäisessä virkkeessä. Tähän kohtaan lisätään puuttunut aikuissosiaalityön ja vammaispalvelujen toimiala.