Aluevaltuusto, kokous 20.12.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 112 Tilivelvollisten nimeäminen vuosille 2022 ja 2023

VAKEDno-2022-749

Perustelut

Tarkastuslautakunta 14.12.2022 § 54

Asian valmistelija: tarkastuspäällikkö Aleksi Paananen

Liitteet

1 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilivelvolliset 2023
2 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen tilivelvolliset 2022

Hyvinvointialueista annetun lain 22§:n mukaan aluevaltuusto päättää tilivelvollisten nimeämisestä.

Tilinpäätöstä ja tilintarkastuskertomusta käsitellessään aluevaltuuston otettava kantaa myös tilivelvollisten vastuuvapauteen. Tilintarkastuskertomuksessa tullaan esittämään, voidaanko tilinpäätös hyväksyä ja voidaanko toimielimen jäsenelle ja asianomaisen toimielimen tehtäväalueen tilivelvollisille myöntää vastuuvapaus. Vaikka aluevaltuuston on perusteltua päättää tilivelvollisista ennakolta, päättää viimekädessä tilintarkastaja, kehen mahdollinen muistutus voidaan kohdistaa.

Tilivelvollisia ovat aluehallituksen, lautakuntien sekä niiden jaostojen jäsenet sekä kunkin tehtäväalueen johtavat viranhaltijat. Johtavina viranhaltijoina voidaan pitää ainakin toimielimen esittelijöitä sekä toimielimen tehtäväalueella itsenäisestä tehtäväkokonaisuudesta vastaavia viranhaltijoita.

Vastuuvapauden myöntäminen tarkoittaa, ettei tilivelvollisille enää voida kohdistaa vahingonkorvausvaatimusta. Vastuuvapauden myöntäminen ei kuitenkaan vapauta rikosoikeudellisesta vastuusta tai siitä aiheutuvasta mahdollisesta myöhemmästä korvausvastuusta.

Tarkastuslautakunta tekee valtuustolle ehdotuksen tilinpäätöksen hyväksymisestä ja vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille ottaen huomioon tilintarkastajan tilintarkastuskertomuksessa antamat lausunnot. Tästä syystä on perusteltua, että tarkastuslautakunta valmistelee valtuustolle listan tilivelvollisista.

Ehdotus

Esittelijä: Aleksi Paananen, Tarkastuspäällikkö

Tarkastuslautakunta päättää esittää valtuustolle, että valtuusto nimeää tilivelvolliset liitteiden mukaisesti vuosille 2022 ja 2023.

Päätös

Tarkastuslautakunta päättää esittää valtuustolle, että valtuusto nimeää tilivelvolliset liitteiden mukaisesti vuosille 2022 ja 2023.

Merkittiin, että pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin kokouksessa. 

Lisätietoja päätöksestä antaa tarkastuspäällikkö Aleksi Paananen, aleksi.paananen@vantaa.fi. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ehdotus

Tarkastuslautakunta esittää valtuustolle, että valtuusto nimeää tilivelvolliset liitteiden mukaisesti vuosille 2022 ja 2023.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.