Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 9 Tilannekatsaus järjestöyhteistyön valmisteluun

VAKEDno-2022-319

Perustelut

Asian valmistelija: erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä. 

Järjestöyhteistyön valmistelu käynnistyi keväällä 2022. Työtä on koordinoinut erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen ja hänen tukenaan kaupunkien, hyvinvointialueen ja sote-uudistushankkeen asiantuntijoita sekä järjestötoimijoita, kuten HyTe ry, Keski-Uudenmaan yhdistysverkosto ja Vantaan järjestörinki ry.  

Loppukevään aikana kartoitettiin järjestöyhteistyön nykytilaa ja olemassa olevia verkostoja sekä hahmotettiin järjestöyhteistyön valmistelun kokonaisuutta. Lisäksi kevään aikana valmisteltiin linjaus avustusten jakamisesta ja hyvinvointialueen alustavat avustusperiaatteet yhteistyössä Keravan, Vantaan ja hyvinvointialueen sekä järjestöedustajien kanssa. 

Syksyn aikana on tarkoitus jatkaa yhteisen ymmärryksen luomista järjestöyhteistyön nykytilasta sekä erityisesti turvalliseen siirtymään liittyvistä yhteistyön tarpeista. Syksyn aikana on tarkoitus myös valmistella järjestöjen tukeen liittyvät linjaukset ja toimintamallit, kuten järjestöavustusten haku.  

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen antaa kokouksessa tarkemman tilannekatsauksen järjestöyhteistyön valmistelusta. 

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää:

1. käydä keskustelua ja antaa evästystä järjestöyhteistyön jatkovalmisteluun; ja

2. lähettää valmistelutilanteen tiedoksi aluehallitukselle. 

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.