Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 15 Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan edustajan nimeäminen hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan (lisäpykälä)

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida yhteistyötä hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten kanssa.

Aluehallitus asetti 22.6.2022 § 117 hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan valtuustokaudelle 2022-​2025 ja ,monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan jäsenmääräksi vahvistettiin 9 jäsentä. Aluehallitus on pyytänyt Vantaan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaa esittämään joukostaan 6 edustajaa nimettäväksi hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan ja Keravan monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaa esittämään joukostaan 3 edustajaa nimettäväksi hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan. Koska lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta koordinoi yhteistyötä vaikuttamistoimielinten kanssa, aluehallitus päätti myös pyytää lähidemokratia- ja osallisuuslautakuntaa nimeämään edustajansa ja varaedustajan hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan.

Koska vaikuttamistoimielimille on tarkoitus antaa mahdollisuus antaa lausuntonsa hyvinvointialuestrategian luonnoksesta syys-​lokakuussa (noin viikot 37-​41), vaikuttamistoimielinten on tarkoitus pitää järjesteäytymiskokouksensa syyskuun aikana. Vaikuttamistoimielimet voisivat tällöin toisessa kokouksessaan ​lokakuussa antaa lausuntonsa strategialuonnokseen. Lisäksi alustavasti syksyn lopussa marras-​joulukuussa voisi olla vielä yksi kokous ennen järjestämisvastuun siirtoa.

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää nimetä edustajansa ja varaedustajan hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan valtuustokaudelle 2022-2025. 

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen valita edustajakseen hyvinvointialueen monikulttuurisuusasiain neuvottelukuntaan valtuustokaudelle 2022-2025 Soile Erikssonin sekä varaedustajaksi Jarkko Rönnholmin.

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.