Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 24.8.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 14 Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan edustajan nimeäminen hyvinvointialueen vammaisneuvostoon

VAKEDno-2022-321

Perustelut

Asian valmistelija: hallinnon asiantuntija Anne Järvinen

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida yhteistyötä hyvinvointialueen vaikuttamistoimielinten kanssa.

Aluehallitus asetti 7.6.2022 § 111 hyvinvointialueen vammaisneuvoston valtuustokaudelle 2022-​2025. Vammaisneuvoston jäsenmääräksi vahvistettiin 9 jäsentä, joista aluehallitus pyysi Vantaan vammaisneuvostoa esittämään joukostaan 6 edustajaa nimettäväksi hyvinvointialueen vammaisneuvostoon ja Keravan vammaisneuvostoa esittämään joukostaan 3 edustajaa nimettäväksi hyvinvointialueen vammaisneuvostoon. Koska lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta koordinoi yhteistyötä vaikuttamistoimielinten kanssa, aluehallitus päätti myös pyytää lähidemokratia- ja osallisuuslautakuntaa nimeämään edustajansa ja varaedustajan hyvinvointialueen vammaisneuvostoon.

Aluehallitus nimesi 16.8.2022 § 145 hyvinvointialueen vammaisneuvostoon seuraavat kuusi jäsentä Vantaan vammaisneuvostosta: Kristiina Mäkelä, Pirjo Ylimäki, Kalle Haukka, Pia Karasjärvi, Rainer Skogberg ja Helena Forssell; sekä seuraavat kolme jäsentä Keravan vammaisneuvostosta: Tarja Räisänen, Jenni Sinertö ja Krista Lomas.

Koska vaikuttamistoimielimille on tarkoitus antaa mahdollisuus antaa lausuntonsa hyvinvointialuestrategian luonnoksesta syys-​lokakuussa (noin viikot 37-​41), vaikuttamistoimielinten on tarkoitus pitää järjesteäytymiskokouksensa syyskuun aikana. Vaikuttamistoimielimet voisivat tällöin toisessa kokouksessaan ​lokakuussa antaa lausuntonsa strategialuonnokseen. Lisäksi alustavasti syksyn lopussa marras-​joulukuussa voisi olla vielä yksi kokous ennen järjestämisvastuun siirtoa.

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päättää nimetä edustajansa ja varaedustajan hyvinvointialueen vammaisneuvostoon valtuustokaudelle 2022-2025. 

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen valita edustajakseen hyvinvointialueen vammaisneuvostoon valtuustokaudelle 2022-2025 Elina Nykyrin sekä varaedustajaksi Juha Suoniemen.

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.