Aluehallitus, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 141 HUS-yhtymän yhtymäkokous 15.6.2023: yhtymäkokousedustajan ja varaedustajan nimeäminen

VAKEDno-2023-72

Perustelut

HUS-yhtymän yhtymäkokous pidetään torstaina 15.6.2023 kello 9.00 sähköisenä kokouksena. Jäseniä pyydetään nimeämään edustajansa ja hänen henkilökohtainen varaedustajansa yhtymäkokoukseen viipymättä ja toimittamaan kokouskutsu nimetylle edustajalle ja tiedoksi varaedustajalle. Nimettyjen edustajien nimet pyydetään toimittamaan tiedoksi myös HUS-kuntayhtymän keskuskirjaamoon.

Yhtymäkokousedustajat osallistuvat kokoukseen Teamsin välityksellä. Yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta verkon kautta. Live-streamin linkki julkaistaan lähempänä kokouksen ajankohtaa osoitteessa https://www.hus.fi/ajankohtaista.

Kokouksen asialista:

§ 8 Kokouksen järjestäytyminen ja ääniluettelon vahvistaminen

§ 9 Tilinpäätös 2022, toiminnan ja talouden toteutuminen vuonna 2022

§ 10 Tilintarkastuskertomus ja vastuuvapauden myöntäminen tilikaudelta 2022

§ 11 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2022

§ 12 HUS-yhtymän talousarviokehys vuodelle 2024

§ 13 HUS-järjestämissopimuksen hyväksyminen

§ 14 HUS-yhtymän vuoden 2023 investointiohjelman tarkentaminen sekä kahden rakennushankkeen kustannusarviomuutoksen esittäminen yhtymäkokoukselle

§ 15 Omavelkaisen takauksen myöntäminen Kiinteistöosakeyhtiö Laakson yhteissairaalalle

§ 16 Maaret Laineen eronpyyntö yhtymähallituksen varajäsenen tehtävästä

§ 17 Luottamushenkilöiden taloudellisten etuuksien perusteista päättäminen

§ 18 Sidonnaisuusilmoitukset

§ 19 HUS-yhtymän tilivelvollisten nimeäminen tilikausille 2023–2024

§ 20 Syöpätautien klinikan matalan osan peruskorjauksen vaiheen 2 hankesuunnitelman hyväksyminen ja esitys yhtymäkokoukselle

Kokouksen esityslista päätösesityksineen sekä suomeksi että ruotsiksi on julkaistu HUS-kuntayhtymän verkkosivuilla osoitteessa https://hus-julkaisu.tweb.fi/. Kokouksen pöytäkirja asetetaan nähtäville kokouksenjälkeen yhtymäkokouksen päättämällä tavalla HUS-kuntayhtymän verkkosivuilla samassa osoitteessa.

Oheismateriaalina on saapunut yhtymäkokouskutsu. Edunvalvontajaosto on käsitellyt asiaa kokouksessaan 17.5.2023 § 50.

Tarkoituksena on, että tässä vaiheessa aluehallitus päättää yhtymäkokousedustajan ja varaedustajan nimeämisestä. Toimiohjeen antaminen yhtymäkokousedustajalle käsitellään seuraavassa aluehallituksen kokouksessa 13.6.2023.

Ehdotus

Aluehallitus päättää, että yhtymäkokousedustajaksi HUS-yhtymän yhtymäkokoukseen 15.6.2023 nimetään hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö ja varaedustajaksi konsernipalvelujen toimialajohtaja Mikko Hokkanen.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti keskustelun jälkeen.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Tilakeskuspäällikkö Pasi Salo saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana klo 9.56.


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.