Aluehallitus, kokous 30.5.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 147 Tikkurilan valmiusaseman maanvuokrasopimuksen hyväksyminen

VAKEDno-2023-1586

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen pelastuslautakunta päätti kokouksessaan 26.4.2023 § 20 Tikkurilan valmiusaseman pääurakoitsijan valinnasta. Tikkurilan valmiusaseman rakentaminen aloitetaan toukokuun 2023 aikana.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja Vantaan kaupunki ovat yhteistyössä valmistelleet Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen investointiohjelmaan sisältyvien pelastuslaitosten valmiusasemien rakennuspaikkojen valintaa. Tikkurilan valmiusaseman rakennuspaikaksi on valittu osoitteessa Vanha Sahatie 2, 01300 Vantaa sijaitseva tontti, kiinteistötunnus 92-60-65-2.

Vantaan kaupunki tarjoaa em. tonttia vuokrattavaksi hyvinvointialueelle seuraavin pääehdoin:

  • Vuokrauksen kohteena on Vantaan kaupungin Hiekkaharjun kaupunginosassa sijaitseva kiinteistö, kiinteistötunnus 92-60-65-2. Vuokra-alueen pinta-ala on 2227 m2.
  • Vuokra-aika on 15.5.2023-14.5.2073.
  • Vuokra on 8350 euroa vuodessa. Vuokraa peritään puolet edellä määritellystä kuuden kuukauden ajan vuokrasuhteen alkamisesta.
  • Vuosivuokra sidotaan elinkustannusindeksiin (1951/10=100)

Ehdotus

Aluehallitus päättää:

  1. hyväksyä Vantaan kaupungin kanssa laadittavan maanvuokrasopimuksen ehdot;
  2. valtuuttaa tilakeskuspäällikön allekirjoittamaan liitteenä olevan maanvuokrasopimuksen ja tekemään siihen teknisluonteisia tarkennuksia ja vähäisiä muutoksia.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Jari Sainio ja Patrik Karlsson ilmoittivat olevansa esteellisiä palvelussuhdejääviyden perusteella ja Pirjo Luokkala ja Tanja Aidanjuuri ilmoittivat olevansa esteellisiä yhteisöjääviyden perusteella. He poistuivat kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo 10.17.

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua. Päätöksenteon jälkeen Jari Sainio, Patrik Karlsson, Pirjo Luokkala ja Tanja Aidanjuuri saapuivat takaisin kokoukseen klo 10.18.

Liitteet

Oheismateriaali


Muutoksenhaku

Oikaisuvaatimusohjeet

Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen aluehallitukselle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä hyvinvointialueen jäsen. Oikaisuvaatimus toimitetaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

Vantaan ja Keravan hyvinvointialue, aluehallitus

Osoite:
Vantaan ja Keravan hyvinvointialue / kirjaamo
PL 1000, 01301 Vantaa
kirjaamo@vakehyva.fi

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Hyvinvointialueen jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon 7 päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on nähtävänä yleisessä tietoverkossa. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, 7 päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksiantotodistukseen merkittynä aikana taikka kolmantena päivänä sähköisen viestin lähettämisestä.

Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on oikaisuvaatimuksen tekijän allekirjoitettava. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ole syytä epäillä. Sähköinen viesti katsotaan saapuneeksi viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina omalla vastuulla.