Aluevaltuusto, kokous 8.3.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 4 Hyvinvointialueen hallintosäännön hyväksyminen

VAKEDno-2022-12

Perustelut

Väliaikainen valmistelutoimielin, 16.02.2022, § 7
Aluevaltuusto, 08.03.2022

Hyvinvointialueen päätösvaltaa käyttää aluevaltuusto. Lain hyvinvointialueesta (hyvinvointialuelaki) 96 §:n mukaan aluevaltuusto voi hallintosäännössä siirtää toimivaltaansa hyvinvointialueen muille toimielimille, luottamushenkilöille ja viranhaltijoille. Toimivaltaa ei kuitenkaan saa siirtää asioissa, joista aluevaltuuston on tässä tai muussa laissa olevan säännöksen mukaan päätettävä.

Toimivaltaa ei voida siirtää erillisellä aluevaltuuston päätöksellä, vaan aluevaltuusto tekee toimivallan siirtoa koskevat päätökset aina hallintosäännöllä. Päättäessään hallintosäännöstä aluevaltuusto samalla määrittelee oman asemansa hyvinvointialueen päätösvallan käyttäjänä, päättää toimielinten ja viranhaltijoiden välisestä työnjaosta ja ratkaisee, annetaanko hyvinvointialueen viranomaiselle valta omalla päätöksellään siirtää toimivaltaansa edelleen. Kyseessä on siten hyvinvointialueen toiminnan ja valtasuhteiden kannalta yksi tärkeimmistä asiakirjoista.

Hyvinvointialuelain 95 §:n mukaan hallintosäännössä annetaan tarpeelliset määräykset ainakin: 

  1. hallinnon ja toiminnan järjestämiseen liittyvistä seuraavista asioista: 
    a) toimielimet ja johtaminen; 
    b) aluehallituksen puheenjohtajan tehtävistä; 
    c) henkilöstöorganisaatiosta; 
    d) taloudenhoidosta; 
    e) hallinnon ja talouden tarkastuksesta; 
    f) sisäisestä valvonnasta, riskienhallinnasta ja sopimusten hallinnasta; 
  2. päätöksenteko- ja hallintomenettelyyn liittyvistä seuraavista asioista: 
    a) toimivallan siirtäminen; 
    b) toimielinten kokoontumisesta; 
    c) varajäsenten kutsumisesta; 
    d) toimielimen puheenjohtajan tehtävistä;
    e) kokouksen tilapäisestä puheenjohtajasta; 
    f) aluehallituksen edustajan ja hyvinvointialuejohtajan läsnäolosta ja puheoikeudesta muiden toimielinten kokouksissa; 
    g) muiden kuin jäsenten läsnäolosta ja puheoikeudesta toimielinten kokouksissa; 
    h) toimielinten päätöksentekotavoista sekä siitä, miten hyvinvointialue huolehtii, että sähköiseen kokoukseen ja sähköiseen päätöksentekomenettelyyn osallistumiseen tarvittavat tekniset välineet ja yhteydet ovat käytettävissä; 
    i) esittelystä; 
    j) pöytäkirjan laatimisesta, tarkastamisesta ja tiedoksi antamisesta; 
    k) asiakirjojen allekirjoittamisesta; 
    l) tiedonhallinnan ja asiakirjahallinnon järjestämisestä; 
    m) asiakirjoista tai tiedon antamisesta perittävistä maksuista; 
    n) 30 §:ssä tarkoitetun aloitteen käsittelystä ja aloitteen tekijälle annettavista tiedoista; 
    o) viestinnän periaatteista; 
    p) menettelystä otettaessa asia ylemmän toimielimen käsiteltäväksi; 
  3. aluevaltuuston toimintaan liittyvistä seuraavista asioista: 
    a) aluevaltuuston kokousmenettely; 
    b) varavaltuutetun kutsumisesta valtuutetun tilalle; 
    c) valtuutetun aloitteen käsittelystä; 
    d) valtuutettujen valtuustotyöskentelyä varten muodostamista valtuustoryhmistä; 
    e) kokouksiin osallistumisesta ja kokouskutsun lähettämisestä sähköisesti; 
    f) valtuutettujen puheenvuorojen pituudesta yksittäisissä asioissa, jos ne ovat tarpeen kokouksen kulun turvaamiseksi. 
     

Hallintosäännössä annetaan lisäksi sellaiset tarpeelliset määräykset, joilla turvataan kielilaissa (423/2003) ja muualla laissa säädettyjen kielellisten oikeuksien toteutuminen hyvinvointialueen hallinnossa. 

Hyvinvointialue, joka ylläpitää sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain 34 §:ssä tarkoitettua yliopistollista sairaalaa, voi hallintosäännössä määrätä, että hyvinvointialueen alueella toimiva lääketieteellistä koulutusta antava yliopisto nimeää enintään kaksi edustajaa ja heille henkilökohtaiset varaedustajat hyvinvointialueen toimielimeen, ei kuitenkaan aluevaltuustoon tai tarkastuslautakuntaan. 

Hallintosäännön valmistelu on jaettu kahteen vaiheeseen. Ensimmäisessä vaiheessa on valmisteltu hallintosääntöä, joka on tarkoitus hyväksyä aluevaltuuston ensimmäisessä kokouksessa 8.3.2022. Tämän tarkoituksena on saada erityisesti määriteltyä hyvinvointialueen toimielinorganisaatio sekä vuoden 2022 valmisteluorganisaatio, toimivallan jako toimielimille ja valmistelua johtaville viranhaltijoille sekä päätöksentekomenettelyn ohjeistukset.

Toisessa vaiheessa (3/2022–12/2022) hallintosääntöä päivitetään vastaamaan 1.1.2023 aloittavaa henkilöstöorganisaatiota ja samalla valmistellaan yksilöasioihin liittyvät päätösvallan delegoinnit. Näiden tulee olla valmiina järjestämisvastuun siirtyessä hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen. Tämä päivitys tulee aluevaltuuston päätettäväksi loppuvuodesta 2022.

Tämän lisäksi hallintosääntöä on tarkoitus päivittää vuoden aikana ainakin keväällä 2022 ja muodostaa pelastuslautakunta siinä kohtaa, kun Vantaan ja Keravan hyvinvointialue ja Keski-Uudenmaan hyvinvointialue ovat solmineet yhteistoimintasopimuksen pelastuslaitoksesta.

Jotta hallintosäännössä määriteltävät toimielimet voidaan valita, on hallintosäännön tarkoitus astua voimaan heti hyväksymisen jälkeen. Hallintosäännössä on kysymys hyvinvointialueen sisäisen hallinnon ja toiminnan järjestämisestä. Tästä syystä on vakiintuneesti katsottu, että hallintosääntöä voidaan soveltaa heti kun se tai sen muutos on hyväksytty. Jos hallintosäännön tai sen muutoksen hyväksymistä koskeva pykälä tarkastetaan heti valtuuston kokouksessa, on hallintosääntöä mahdollista soveltaa samassa kokouksessa tehtävissä päätöksissä.

Liitteet:
Luonnos hyvinvointialueen hallintosäännöstä

Ehdotus:

Väliaikainen valmistelutoimielin päättää esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää:

  1. hyväksyä liitteenä olevan luonnoksen Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännöstä;
  2. että hallintosääntö astuu voimaan välittömästi hyväksymisen jälkeen ja pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta jo kokouksessa.

 

Kokouskäsittely:

Esittelijä toi kokoukseen päivitetyn luonnoksen hallintosäännöstä. Keskustelun jälkeen väliaikainen valmistelutoimielin hyväksyi esittelijän muutoksilla huomioidun hallintosääntöluonnoksen päätökseksi. Päivitetty luonnos hallintosäännöstä on liitteenä.

Päätös:

Väliaikainen valmistelutoimielin päätti yksimielisesti esittää aluevaltuustolle, että aluevaltuusto päättää:

  1. hyväksyä liitteenä olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön;
  2. että hallintosääntö astuu voimaan välittömästi hyväksymisen jälkeen ja pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta jo kokouksessa.
     

Lisätietoja päätöksestä antaa: väliaikaisen valmistelutoimielimen puheenjohtaja Timo Aronkytö, etunimi.sukunimi@vantaa.fi.

____________________________________________________________________________________

 

Aluevaltuusto, 08.03.2022

Liitteet:
1 Luonnos hyvinvointialueen hallintosäännöstä (pöytäkirjaversio).pdf
2 Utkastet för förvaltningsstadga för Vandas och Kervos välfärdsområde.

Ehdotus

Väliaikainen valmistelutoimielin esittää aluevaltuustolle,​ että aluevaltuusto päättää:

1. hyväksyä liitteenä olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön;​

2. että hallintosääntö astuu voimaan välittömästi hyväksymisen jälkeen ja pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta jo kokouksessa.

Päätös

Aluevaltuusto päätti keskustelun jälkeen:

1. hyväksyä liitteenä olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön yllä kuvatuilla muutoksilla;​

2. että hallintosääntö astuu voimaan välittömästi hyväksymisen jälkeen ja pöytäkirja tarkastetaan tämän asian osalta jo kokouksessa.

3. että aluevaltuusto arvioi hallintosäännön muutostarpeita vuoden aikana ja tekee tarvittaessa siihen muutoksia vuoden 2022 lopulla. Valmistelussa ovat mukana poliittiset ryhmät ja esityksen aluevaltuustolle tekee aluehallitus.
 

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialueen muutosjohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi

----------------------

Päätöksenteon jälkeen pidettiin kokoustauko klo 20.35-20.40. Valtuutettu Sari Multala poistui kokouksesta ja valtuutettu Sakari Rokkanen saapui kokoukseen klo 20.40. Varavaltuutettu Otto Aalto siirtyi Sakari Rokkasen varajäsenen paikalta Sari Multalan varajäseneksi.

Kokouskäsittely

Asian käsittelyn aikana pidettiin kokoustauko klo 18.11-19.30. Mika Niikko poistui kokouksesta asian käsittelyn aikana klo 19.47 ja hänen tilalleen saapui varavaltuutettu Markku Weckman.

Aluevaltuusto päätti keskustelun jälkeen yksimielisesti hyväksyä seuraavat muutokset:

  • Päätökseen lisätään uusi kohta 3. "3) Aluevaltuusto arvioi hallintosäännön muutostarpeita vuoden aikana ja tekee tarvittaessa siihen muutoksia vuoden 2022 lopulla. Valmistelussa ovat mukana poliittiset ryhmät ja esityksen aluevaltuustolle tekee aluehallitus.”
  • Hallintosäännön § 3 kohta ”Aluehallitus johtaa hyvinvointialueen toimintaa, hallintoa ja taloutta” muutetaan muotoon ”Aluehallitus johtaa valtuuston hyväksymän hyvinvointialuestrategian mukaisesti hyvinvointialueen toimintaa, hallintoa ja taloutta”
  • Hallintosäännön § 7 kirjaus ” Viestinnässä käytetään selkeää ja ymmärrettävää kieltä ja otetaan huomioon suomen ja ruotsinkielisten eri asukasryhmien tarpeet" muutetaan muotoon ”Viestinnässä käytetään selkää ja ymmärrettävää kieltä ja otetaan huomioon suomen ja ruotsinkielisten sekä muiden tärkeimpien kieliryhmien, mukaan lukien viittomakielisten, tarpeet. Lisäksi viestinnässä huomioidaan saavutettavuus ja esteettömyys."
  • Hallintosäännön § 9 tehdään lisäys ”Aluevaltuusto valitsee toimikaudekseen valtuustovaliokunnan ja valtuustotoimikunnan käsittelemään valtuuston työskentelyyn ja päätöksentekoon liittyviä kysymyksiä.”
  • Hallintosäännön § 10 tehdään lisäys ”Aluehallitus valmistelee hyvinvointialuestrategian aluevaltuustolle päätettäväksi.
  • Hallintosäännön §:t 10, 11, 12, 13, 15 ja 16: Lisätään kaikkiin termi ”jäsenten lisäksi”. Eli muotoilu ”joista aluevaltuusto valitsee jäsenten lisäksi” 
  • § 23 kohta 5 ”vahvistaa hinnat aluevaltuuston vahvistamien hinnoitteluperiaatteiden mukaisesti” muutetaan muotoon ”vahvistaa palveluiden myyntihinnat aluevaltuuston vahvistamien hinnoitteluperiaatteiden mukaisesti”
  • Hallintosäännön § 23 Aluehallituksen tehtävät: Poistetaan seuraavat kirjaukset:
    ”Lisäksi aluehallituksen toimivaltaan kuuluu päättää:
    1.asiakas- ja muiden maksujen ja korvausten perusteista;
    2.palvelutuotannon avaamisesta kilpailutukselle;
    3.toimipisteen perustamisesta tai lakkauttamisesta.”
  • Hallintosäännön § 28 muutetaan seuraavaan muotoon: ” Asian ottamisesta aluehallituksen käsiteltäväksi voi päättää aluehallitus, aluehallituksen puheenjohtaja, hyvinvointialuejohtaja tai aluehallituksen esittelijä.” Vanha muotoilu: ” Asian ottamisesta aluehallituksen käsiteltäväksi voi päättää aluehallituksen, aluehallituksen puheenjohtajan ja hyvinvointialuejohtajan lisäksi aluehallituksen esittelijä”
  • Hallintosäännön § 51 muutetaan seuraavaan muotoon: ” Aluevaltuusto päättää hyvinvointialuejohtajan ja toimialajohtajien valinnasta". Ja poistetaan lause: ”Aluehallitus päättää toimialajohtajien valinnasta”
  • Hallintosäännön § 100 Muutetaan otsikko ja teksti muotoon: ”§ 100 Aluevaltuuston iltakoulut. Iltakouluja järjestetään harkinnan mukaan.” Vanha muotoilu: ”§ 100 Iltakoulut. Iltakouluja järjestetään aluehallituksen harkinnan mukaan.”
  • Hallintosäännön § 105 poistetaan jälkimmäinen kappale ” Esityslistan liitteitä julkaistaan hyvinvointialueen verkkosivulla harkinnan mukaan ottaen huomioon hyvinvointialueen asukkaiden tiedonsaanti-intressit.”
  • Hallintosäännön § 108 muutetaan seuraavaan muotoon: "Aluehallituksen puheenjohtajan sekä hyvinvointialuejohtajan on oltava läsnä aluevaltuuston kokouksessa ja heillä on oikeus osallistua keskusteluun. Heidän poissaolonsa ei estä asioiden käsittelyä.” Vanha muotoilu: ”Aluehallituksen puheenjohtajan sekä hyvinvointialuejohtajan on oltava läsnä aluevaltuuston kokouksessa. Heidän poissaolonsa ei estä asioiden käsittelyä. Edellä mainitulla henkilöllä on oikeus ottaa osaa keskusteluun, mutta ei päätöksentekoon, jollei hän ole samalla valtuutettu."
  • Hallintosäännön § 113 Muutetaan ryhmäpuheenvuorojen kesto 10 minuutista 5 minuuttiin. Uusi muotoilu: ”Kokouksen kulun turvaamiseksi puheenjohtajalla on oikeus yksittäisessä asiassa rajoittaa valtuutettujen puheenvuorojen pituutta siten, että ryhmäpuheenvuoro voi kestää 5 minuuttia ja muu puheenvuoro 3 minuuttia.”
  • Hallintosäännön § 97 kirjaus: "Valtuutetut voivat muodostaa valtuustoryhmiä aluevaltuustotyöskentelyä varten. Myös valtuutetun sijasta asian käsittelyyn osallistuva varajäsen voi kuulua valtuustoryhmään" Muutetaan muotoon ”Valtuutetut ja varavaltuutetut voivat muodostaa valtuustoryhmiä aluevaltuustotyöskentelyä varten.”
     

Äänestys 1:

Varsinainen valtuutettu Sami Kanerva saapui kokoukseen klo 20.03 ja varavaltuutettu Oskari Iivarinen poistui kokouksesta.

Päätettyään asiasta käydyn keskustelun aluevaltuuston puheenjohtaja totesi, että Lauri Kaira oli tehnyt pohjaehdotuksesta poikkeavan muutosehdotuksen, jonka mukaan hallintosäännön § 22 muutetaan muotoon ” Aluehallitus asettaa monikulttuurisuusasiain neuvottelukunnan". Kaisa Gashaw Bibani, Vaula Norrena ja Pirkko Letto kannattivat Lauri Kairan muutosehdotusta. Koska oli tehty pohjaehdotuksesta poikeava kannatettu muutosehdotus, totesi aluevaltuuston puheenjohtaja tarpeen äänestää asiassa. Puheenjohtaja ehdotti äänestyksen suorittamista sähköisellä äänestysjärjestelmällä, minkä aluevaltuusto hyväksyi äänestystavaksi. JAA merkitsi pohjaehdotuksen kannattamista ja EI Lauri Kairan muutosehdotuksen kannattamista. JAA äänesti 11 aluevaltuutettua ja EI äänesti 57 aluevaltuutettua, joten aluevaltuusto hyväksyi Lauri Kairan muutosehdotuksen äänin 57-11.

Äänestysluettelo:

  • JAA 11: Janne Hartikainen, Toni Eskelinen, Tanja Aidanjuuri-Niemi, Teemu Purojärvi, Tiina Keskimäki, Suvi Karhu, Markku Weckman, Kai-Ari Lundell, Erika Veltheim, Nina Nummela, Marjo Vacker
  •  EI 57: Funda Demiri, Gashaw Kaisa Bibani, Otso Kivimäki, Patrik Karlsson, Hanna Holmberg-Soto, Marja Ahava, Pia Lohikoski, Tuire Kaimio, Lauri Kaira, Tiina Tuomela, Markku Pyykkölä, Olga Gilbert, Jouko Jääskeläinen, Minttu Sillanpää, Reija Friman, Tia Seppänen, Ranbir Sodhi, Paula Lehmuskallio, Marja Suomela, Heli Karhu, Eva Tawasoli, Sini Syrjäläinen, Mika Kasonen, Anitta Orpana, Sari Multala, Antero Eerola, Eve Rämö, Ida Tamminen, Nina Korventaival, Timo Laaninen, Sami Kanerva, Tarja Eklund, Maarit Raja-Aho, Matilda Stirkkinen, Pirkko Letto, Jari Sainio, Susanna Kaiju, Satu Ek, Vaula Norrena, Pirjo Luokkala, Tuomas Vanhanen, Anniina Pylsy, Säde Tahvanainen, Terhi Enjala, Otto Aalto, Sirkka-Liisa Kähärä, Soile Eriksson, Sari Viinikainen, Heli Hakala, Laura Tulikorpi, Riitta Särkelä, Jüri Linros, Niina Saarinen, Ulla-Maija Kopra, Tuija Haapalainen, Kimmo Kiljunen, Sirpa Siru Kauppinen
  • Tyhjä: 0
     

Äänestys 2:

Valtuutettu Anssi Aura saapui takaisin kokoukseen klo 20.16.

Päätettyään asiasta käydyn keskustelun aluevaltuuston puheenjohtaja totesi, että Suvi Karhu oli tehnyt pohjaehdotuksesta poikkeavan muutosehdotuksen hallintosäännön 40 §:ään. Muutosehdotus kuului seuraavasti: "Esitän, että: valmistelujohtajat, sote-valmistelun muutosjohtaja ja pelastustoimen muutosjohtaja päättävät alle 200 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista. Hyvinvointialuejohtaja päättää alle 500 000 euron hankinnoista, sopimuksista ja sitoumuksista." Tanja Aidanjuuri-Niemi kannatti Suvi Karhun muutosehdotusta. Koska oli tehty pohjaehdotuksesta poikeava kannatettu muutosehdotus, totesi aluevaltuuston puheenjohtaja tarpeen äänestää asiassa. Puheenjohtaja ehdotti äänestyksen suorittamista sähköisellä äänestysjärjestelmällä, minkä aluevaltuusto hyväksyi äänestystavaksi. JAA merkitsi pohjaehdotuksen kannattamista ja EI Suvi Karhun muutosehdotuksen kannattamista. JAA äänesti 60 aluevaltuutettua ja EI äänesti 9 aluevaltuutettua, joten aluevaltuusto hyväksyi pohjaehdotuksen äänin 60-9.

Äänestysluettelo:

  • JAA 60: Gashaw Kaisa Bibani, Tuija Haapalainen, Ulla-Maija Kopra, Jari Sainio, Anitta Orpana, Soile Eriksson, Tiina Tuomela, Vaula Norrena, Otso Kivimäki, Jouko Jääskeläinen, Olga Gilbert, Eve Rämö, Tuomas Vanhanen, Tuire Kaimio, Sini Syrjäläinen, Funda Demiri, Paula Lehmuskallio, Ranbir Sodhi, Pirkko Letto, Sami Kanerva, Säde Tahvanainen, Riitta Särkelä, Lauri Kaira, Matilda Stirkkinen, Minttu Sillanpää, Pirjo Luokkala, Ida Tamminen, Heli Karhu, Pia Lohikoski, Sirpa Siru Kauppinen, Nina Korventaival, Heli Hakala, Mika Kasonen, Patrik Karlsson, Timo Laaninen, Marja Ahava, Reija Friman, Hanna Holmberg-Soto, Anniina Pylsy, Marjo Vacker, Terhi Enjala, Sari Viinikainen, Otto Aalto, Niina Saarinen, Sari Multala, Eva Tawasoli, Satu Ek, Maarit Raja-Aho, Tarja Eklund, Susanna Kaiju, Antero Eerola, Laura Tulikorpi, Markku Pyykkölä, Jüri Linros, Nina Nummela, Anssi Aura, Marja Suomela, Sirkka-Liisa Kähärä, Tia Seppänen, Kimmo Kiljunen
  •  EI 9: Suvi Karhu, Erika Veltheim, Toni Eskelinen, Janne Hartikainen, Tanja Aidanjuuri-Niemi, Teemu Purojärvi, Kai-Ari Lundell, Markku Weckman, Tiina Keskimäki
  • Tyhjä: 0
     

Äänestykset 3 ja 4:

Päätettyään asiasta käydyn keskustelun aluevaltuuston puheenjohtaja totesi, että Olga Gilbert oli tehnyt pohjaehdotuksesta poikkeavan muutosehdotuksen hallintosäännön 139 §:ään. Muutosehdotus kuului seuraavasti: "Vihreä ryhmä esittää muutosta pykälään §139, hallintosääntöluonnoksen sivulle 49: Kappaleen ensimmäinen lause korvataan lauseella: Esityslista julkaistaan liitteineen hyvinvointialueen verkkosivuilla. Kappaleen viimeinen lause: Esityslistan liitteitä julkaistaan verkossa harkinnan mukaan ottaen huomioon hyvinvointialueen asukkaiden tiedonsaanti-intressit, poistetaan." Vaula Norrena ja Sirpa Siru Kauppinen kannattivat Olga Gilbertin muutosehdotusta.

Päätettyään asiasta käydyn keskustelun aluevaltuuston puheenjohtaja totesi, että Lauri Kaira oli tehnyt pohjaehdotuksesta poikkeavan muutosehdotuksen hallintosäännön 139 §:ään. Muutosehdotus kuului seuraavasti: "Esityslistan liitteet julkaistaan lähtökohtaisesti verkossa ottaen huomioon hyvinvointialueen asukkaiden tiedonsaanti-intressit.” Pirkko Letto ja Pirjo Luokkala kannattivat Lauri Kairan muutosehdotusta.

Koska oli tehty kaksi pohjaehdotuksesta poikeavaa kannatettua muutosehdotusta, totesi aluevaltuuston puheenjohtaja tarpeen äänestää asiassa. Puheenjohtaja ehdotti äänestyksen suorittamista sähköisellä äänestysjärjestelmällä, minkä aluevaltuusto hyväksyi äänestystavaksi. Ensin suoritettiin äänestys Olga Gilbertin ja Lauri Kairan muutosehdotusten välillä. JAA merkitsi Olga Gilbertin muutosehdotuksen kannattamista ja EI Lauri Kairan muutosehdotuksen kannattamista. JAA äänesti 13 aluevaltuutettua ja EI äänesti 55 aluevaltuutettua ja 1 aluevaltuutettu äänesti tyhjää, joten ensimmäisen äänestyksen voitti Lauri Kairan muutosehdotus äänin 55-13.

Äänestysluettelo:

  • JAA 13: Tiina Keskimäki, Reija Friman, Tuire Kaimio, Olga Gilbert, Vaula Norrena, Laura Tulikorpi, Teemu Purojärvi, Tia Seppänen, Eve Rämö, Eva Tawasoli, Sirpa Siru Kauppinen, Erika Veltheim, Kai-Ari Lundell
  •  EI 55: Otso Kivimäki, Jouko Jääskeläinen, Ranbir Sodhi, Ulla-Maija Kopra, Anitta Orpana, Anssi Aura, Heli Hakala, Tiina Tuomela, Tuija Haapalainen, Paula Lehmuskallio, Toni Eskelinen, Pirjo Luokkala, Nina Korventaival, Suvi Karhu, Timo Laaninen, Riitta Särkelä, Jari Sainio, Patrik Karlsson, Kimmo Kiljunen, Tuomas Vanhanen, Marjo Vacker, Janne Hartikainen, Nina Nummela, Sami Kanerva, Soile Eriksson, Lauri Kaira, Marja Suomela, Susanna Kaiju, Hanna Holmberg-Soto, Terhi Enjala, Markku Pyykkölä, Niina Saarinen, Säde Tahvanainen, Anniina Pylsy, Otto Aalto, Markku Weckman, Matilda Stirkkinen, Marja Ahava, Heli Karhu, Satu Ek, Sini Syrjäläinen, Jüri Linros, Tanja Aidanjuuri-Niemi, Ida Tamminen, Tarja Eklund, Minttu Sillanpää, Sari Viinikainen, Mika Kasonen, Pia Lohikoski, Pirkko Letto, Sirkka-Liisa Kähärä, Sari Multala, Maarit Raja-Aho, Funda Demiri, Antero Eerola
  • Tyhjä 1: Gashaw Kaisa Bibani


Tämän jälkeen suoritettiin toinen äänestys Lauri Kairan muutosehdotuksen ja pohjaehdotuksen välillä. JAA merkitsi pohjaehdotuksen kannattamista ja EI Lauri Kairan muutosehdotuksen kannattamista.  JAA äänesti 0 aluevaltuutettua ja EI äänesti 69 aluevaltuutettua, joten aluevaltuusto hyväksyi Lauri Kairan muutosehdotuksen äänin 69-0.

Äänestysluettelo:

  • JAA: 0 
  •  EI 69: Jouko Jääskeläinen, Pirjo Luokkala, Kimmo Kiljunen, Jari Sainio, Eve Rämö, Anitta Orpana, Anssi Aura, Tuija Haapalainen, Janne Hartikainen, Säde Tahvanainen, Ulla-Maija Kopra, Sari Multala, Tarja Eklund, Sirkka-Liisa Kähärä, Otso Kivimäki, Heli Karhu, Soile Eriksson, Tuomas Vanhanen, Paula Lehmuskallio, Nina Korventaival, Lauri Kaira, Marja Suomela, Jüri Linros, Riitta Särkelä, Patrik Karlsson, Tia Seppänen, Susanna Kaiju, Timo Laaninen, Niina Saarinen, Ida Tamminen, Reija Friman, Suvi Karhu, Olga Gilbert, Otto Aalto, Sami Kanerva, Tiina Tuomela, Sini Syrjäläinen, Matilda Stirkkinen, Pia Lohikoski, Sari Viinikainen, Markku Pyykkölä, Anniina Pylsy, Satu Ek, Hanna Holmberg-Soto, Gashaw Kaisa Bibani, Toni Eskelinen, Heli Hakala, Mika Kasonen, Marjo Vacker, Marja Ahava, Maarit Raja-Aho, Nina Nummela, Markku Weckman, Pirkko Letto, Funda Demiri, Minttu Sillanpää, Terhi Enjala, Tanja Aidanjuuri-Niemi, Tuire Kaimio, Vaula Norrena, Tiina Keskimäki, Erika Veltheim, Antero Eerola, Teemu Purojärvi, Sirpa Siru Kauppinen, Laura Tulikorpi, Kai-Ari Lundell, Ranbir Sodhi, Eva Tawasoli
  • Tyhjä: 0