Områdesfullmäktige, möte 27-09-2022

Protokollet är granskat

§ 81 Tjänsteval av sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice

VAKEDno-2022-130

Tidigare behandling

Beskrivning

Beredare av ärendet: HR-beredningsdirektör Anne Sivula

Välfärdsområdesfullmäktige har fattat beslut 19.4.2022 § 42 om att inrätta tjänster för sektordirektörer för Sektorn för tjänster för barn, unga och familjer, Sektorn för vuxensocialarbete och funktionshinderservice, Sektorn för äldreservice, Sektorn för hälsovårdstjänster och Sektorn för koncerntjänster. Välfärdsområdesfullmäktige beslutade ytterligare att behörighetsvillkor för sektordirektörerna är lämplig högre högskoleexamen, flera års ledarskapserfarenhet, god kännedom om åtminstone en av välfärdsområdets sektorer (den sektor vars direktörstjänst sökanden söker), goda skriftliga och muntliga kunskaper i finska och nöjaktiga skriftliga och muntliga kunskaper i svenska.

Välfärdsområdesfullmäktige beslutade även att inrätta en tjänst som räddningsdirektör. Räddningsdirektören arbetar som sektordirektör. Då det gäller besättandet av tjänsten som räddningsdirektör kommer det att ske en förändring i förvaltningsstadgan på grund av samarbetsavtalet om Mellersta Nylands räddningsverk. Tjänsten ledigförklaras inte, eftersom tjänsten besätts i sinom tid av räddningsnämnden.

Enligt lagen om genomförande av reformen av social- och hälsovården och räddningsväsendet och om införande av den lagstiftning som gäller reformen 18 § anses överflyttning av personal från kommuner och samkommuner till välfärdsområdet och välfärdssammanslutningen vara en överlåtelse av rörelse. Sålunda övergår personalen som s.k. gamla arbetstagare från de överlåtande organisationerna till välfärdsområdets tjänst och de behåller de rättigheter och skyldigheter som gäller för deras anställnings- och tjänsteförhållanden och som är i kraft vid övergångsskedet.

På grund av det som tidigare konstaterats är principen, då tjänster besätts, att det först görs en intern rekrytering bland den personal som berörs av överlåtelsen av rörelse. Som grund för rekryteringen används behörighetsvillkoren och en jämförelse av sökandenas meriter då det gäller en tjänst eller kompetensprofilen som gjorts för uppgiften. Personen som väljs ska ha ett genuint kunnande för uppgiften. Om den interna rekryteringen inte resulterar i att en lämplig person för uppgiften hittas kan rekryteringen ske externt. Personen som väljs ska ha ett genuint kunnande för uppgiften.

Om rekryteringen sker externt följs vid besättandet av tjänsterna lagen om tjänsteinnehavare i kommuner och välfärdsområden 4 § enligt vilken ”anställning i tjänsteförhållande förutsätter ett offentligt ansökningsförfarande, om inte något annat föreskrivs nedan. Ansökningstiden är minst 14 kalenderdagar från det att ett tillkännagivande har offentliggjorts på det sätt som anges i 108 § i kommunallagen eller i 113 § i lagen om välfärdsområden”. Vidare gäller enligt 5 § i lagen ”i ett tjänsteförhållande som har varit offentligt ledigförklarat kan anställas endast en person som skriftligen har sökt det före ansökningstidens utgång och då uppfyller behörighetsvillkoren. Till ansökan ska fogas en utredning över sökandens behörighet.”

Enligt förvaltningsstadgan 49 § ”ledigförklaras tjänsten av det organ eller den tjänsteinnehavare som fattar beslut om valet. Tjänsten ledigförklaras att sökas av välfärdsområdesstyrelsen, då den myndighet som beslutar om valet är välfärdsområdesfullmäktige. Ledigförklarandet av tjänsten som sektordirektör hör sålunda till välfärdsområdesstyrelsens befogenheter.

Planen för rekryteringsprocessen och kompetensprofilen för sektordirektörerna är bifogade som kompletterande material.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar

  1. ledigförklara tjänsterna som sektordirektör för tjänster för barn, unga och familjer, vuxensocialarbete och funktionshinderservice, äldreservice, hälsovårdstjänster och för koncerntjänster;
  2. att en prövotid på sex månader tillämpas vid besättning av tjänsten;
  3. att besättningen av tjänsterna först sker genom intern rekrytering;
  4. befullmäktiga HR-beredningsdirektören att genomföra annonseringen om tjänsterna;
  5. välja som rekryteringsgrupp samma grupp som verkade som rekryteringsgrupp vid rekryteringen av välfärdsområdesdirektören;
  6. utnämna välfärdsområde förändringsledare till ordförande för rekryteringsgruppen.

 

Förändrat förslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar

  1. ledigförklara tjänsterna som sektordirektör för tjänster för barn, unga och familjer, vuxensocialarbete och funktionshinderservice, äldreservice, hälsovårdstjänster och för koncerntjänster;
  2. att en prövotid på sex månader tillämpas vid besättning av tjänsten;
  3. besätta tjänsterna via ett offentligt ansökningsförfarande;
  4. befullmäktiga HR-beredningsdirektören att genomföra annonseringen om tjänsterna;
  5. välja en rekryteringsgrupp som består av 8 medlemmar. Dessutom deltar välfärdsområdets förändringsledare och HR-beredningsdirektör som sakkunniga.
  6. utnämna välfärdsområdesstyrelsens ordförande till ordförande för rekryteringsgruppen;
  7. att ett direktörsavtal ingås med sektordirektörerna.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade enhälligt efter diskussion att:

  1. ledigförklara tjänsterna som sektordirektör för tjänster för barn, unga och familjer, vuxensocialarbete och funktionshinderservice, äldreservice, hälsovårdstjänster och för koncerntjänster;
  2. att en prövotid på sex månader tillämpas vid besättning av tjänsten;
  3. besätta tjänsterna via ett offentligt ansökningsförfarande;
  4. befullmäktiga HR-beredningsdirektören att genomföra annonseringen om tjänsterna;
  5. välja rekryteringsgrupp enligt följande:
    • ordförande Maarit Raja-Aho (saml.)
    • vice ordförande Sirkka-Liisa Kähärä (sd.)
    • medlem Pirkko Letto (sd.)
    • medlem Lauri Kaira (saml.)
    • medlem Pirjo Luokkala (c.)
    • medlem Olga Gilbert (gröna)
    • medlem Antero Eerola (vf.)
    • medlem Tanja Aidanjuuri (ps.)
    • som sakkunniga dessutom välfärdsområdets förändringsledare och HR-beredningsdirektör;
  6. utnämna välfärdsområdesstyrelsens ordförande till ordförande för rekryteringsgruppen;
  7. ett direktörsavtal ingås med sektordirektörerna.

 

Mer information om beslutet ger välfärdsområdets förändringsledare Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi

-------------------------------

Efter att beslutet fattats återupptogs behandlingen av 59 §..

Beskrivning

Beredare av ärendet: HR-beredningsdirektör Anne Sivula och jurist Jenna Pajari


Områdesstyrelsen för Vanda och Kervo välfärdsområde behandlade ärendet vid sitt sammanträde 27.4.2022 § 60 och områdesstyrelsen beslutade då att direktörsavtal ingås med sektordirektörerna.

Efter mötet har det konstaterats att punkt 7 angående sektordirektörernas direktörsavtal i välfärdsområdesstyrelsens beslut bör behandlas igen. Enligt de anvisningar som Kommunförbundet gav efter mötet är det endast möjligt att upprätta direktörsavtal åt välfärdsområdesdirektören. Sådana kan inte upprättas åt sektordirektörerna. Därför tas ärendet upp på nytt.

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar korrigera det tidigare beslutet 27.4.2022 § 60 så, att punkt 7 avlägsnas: ”direktörsavtal ingås med sektordirektörerna.”

Beslut

Beslutsförslaget godkändes enhälligt efter diskussionen.


Mer information om beslutet ges av förändringsledare för välfärdsområdet Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi

Beskrivning

Beredare av ärendet: HR-beredningsdirektör Anne Sivula

Tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice har varit lediganslagen att sökas under tiden 3.5.2022-17.5.2022. Meddelandet om den lediga tjänsten publicerades på Vanda och Kervo välfärdsområdes webbsidor, i Vanda stads Laura-rekryteringssystem och i Oikotie-tjänsten.

Sektordirektören, som är underställd välfärdsområdesstyrelsen och välfärdsområdesdirektören, ansvarar för sektorns verksamhet och ekonomi och leder och utvecklar verksamheten. Hen verkställer i sitt uppdrag välfärdsområdets strategi och leder sektorn. Som medlem i välfärdsområdets ledningsgrupp leder hen hela sektorn mot våra mål.    

Behörighetsvillkor för sektordirektören för vuxensocialarbete och funktionshinderservice är för arbetsuppgifterna lämplig högre högskoleexamen, flera års ledarskapserfarenhet, god kännedom om åtminstone en av välfärdsområdets sektorer (den sektor man ska leda), goda skriftliga och muntliga kunskaper i finska och nöjaktiga skriftliga och muntliga kunskaper i svenska.

I meddelandet om den lediga tjänsten konstaterades följande kriterier vara förutsättningar för att sköta uppgiften

  • förmåga till strategiskt tänkande
  • målmedvetenhet samt förmåga att fatta beslut och verkställa dessa
  • erfarenhet av ledarskap och ledarskapsförmåga, god förmåga att leda människor med ett coachande grepp då det gäller ledarskapet
  • omfattande kännedom om verksamheten inom sektorn för vuxensocialarbete och funktionshinderservice
  • bevis på resultatinriktat ledarskap, särskilt då det gäller kundernas och personalens upplevelse och produktivitet


Förutom det som nämns i meddelandet om den lediga tjänsten styrs besättandet av tjänsten av de allmänna utnämningsgrunderna i 125 § i grundlagen. Dessa är skicklighet, förmåga och beprövad medborgerlig dygd. . Enligt allmän praxis avses med skicklighet kunskaper som en person fått genom utbildning och arbetserfarenhet, förmåga hänvisar till de personliga egenskaper som personen bör ha för att utföra arbetet framgångsrikt, som till exempel naturlig begåvning, organisationsförmåga, initiativförmåga och annan motsvarande förmåga som är nödvändig för att sköta uppgifterna, och beprövad medborgerlig dygd innebär betydelsefulla meriter att sköta uppgifterna som personen fått i allmän medborgerlig verksamhet samt oklanderligt beteende.

Inom utsatt ansökningstid fram till 17.5.2022 kl. 16.00 söktes tjänsten av 5 sökande. Rekryteringen har beretts som ett tjänstemannauppdrag i vilket har deltagit välfärdsområdesstyrelsens ordförande Maarit Raja-aho och av tjänstemännen har deltagit välfärdsområdets förändringsledare Timo Aronkytö, HR-beredningsdirektör Anne Sivula och specialsakkunnig Päivi Autere. Dessa sammanträdde 19.5.2022 och beslutade att genomföra rekryteringen av både sektordirektören för vuxensocialarbete och funktionshinderservice och av fyra andra sektordirektörer genom ett gemensamt förfarande så att bland sökandena valdes en grupp som fick en förhandsuppgift, som de skulle besvara med hjälp av en inspelad video. Förhandsuppgiften skickades till fyra personer som sökt tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice. Det videoinspelade svaret skulle lämnas in senast 23.5.2022.

Tidigare nämnda grupp sammanträdde 23 och 27.5 och föreslog vilka sökande som skulle intervjuas av rekryteringsgruppen. Förslaget grundade sig på sökandenas ansökningar och de inskickade videorna och som stöd för dessa intervjuade gruppen även en extern sökande.

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade vid sammanträdet 27.4.2022 § 60 att välja en rekryteringsgrupp för att besätta tjänsterna som sektordirektörer

·         

    • Maarit Raja-Aho
    • vice ordförande Sirkka-Liisa Kähärä
    • medlem Lauri Kaira
    • medlem Antero Eerola
    • medlem Olga Gilbert
    • medlem Pirkko Letto
    • medlem Pirjo Luokkala
    • medlem Tanja Aidanjuuri
    • dessutom som sakkunniga välfärdsområdets förändringsledare och HR-beredningsdirektör.

 

Rekryteringsgruppen har för avsikt att sammanträda 1.6, 2.6, 3.6 och 6.6 för att genomföra intervjuer och formulera ett förslag till välfärdsområdesstyrelsen.

Enligt välfärdsområdets förvaltningsstadga 51 § fattar välfärdsområdesfullmäktige beslut om valet av sektordirektörer. Välfärdsområdesfullmäktige har möjlighet att inom fullmäktigegrupperna intervjua sökandena 9.6 och 15.6.2022. Det egentliga tjänstevalet planeras ske vid välfärdsområdesfullmäktiges möte 21.6.2022.

Kompletterande material:
Meddelande om lediganslagen tjänst som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice
Sammanställning av inkomna ansökningar

Bilagor:
Jämförelse av meriter bland dem som sökt tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice

Beslutsförslag

Förslaget presenteras under sammanträdet.

Ändrat förslag:

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice lediganslås på nytt och att de som sökt tjänsten tidigare indluderas på nytt i rekryteringsprocessen.

Beslut

Det ändrade beslutsförslaget godkändes enhälligt efter diskussion.

Mer information om beslutet ger välfärdsområdets förändringsledare Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.

Möte hantering

Förvaltningsberedningsdirektör Mikko Hokkanen avlägsnade sig från sammanträdet under behandlingen av ärendet kl. 18.03.

Beskrivning

Ärendets föredragande: HR-beredningsdirektör Anne Sivula

Tjänsten som sektordirektör inom socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning var öppen för ansökan under perioden 3–17.5.2022. Välfärdsområdesstyrelsen beslutade 7.6.2022 § 101 att tjänsten som sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning ska utlysas på nytt och att de som tidigare har sökt tjänsten ska tas med på nytt i ansökningen.

I den nya ansökningsomgången publicerades utlysningen på webbplatsen för Vanda och Kervo välfärdsområde, i Vanda stads rekryteringssystem Laura och i tjänsten Oikotie samt i Helsingin Sanomats tjänst Avainpaikat.

Sektordirektören ansvarar för verksamheten och ekonomin inom sitt område samt leder och utvecklar verksamheten underställd välfärdsområdesstyrelsen och välfärdsområdesdirektören. I sin uppgift verkställer hen välfärdsområdets strategi och leder sektorn och i egenskap av ledamot i välfärdsområdets ledningsgrupp hela sektorn mot våra mål.  

Behörighetskraven för tjänsten som sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning är en högre högskoleexamen som är lämplig för att sköta uppgiften, flera års ledarskapserfarenhet, god kännedom om minst en sektor inom välfärdsområdet (sektorn som ska ledas), goda skriftliga och muntliga kunskaper i finska och nöjaktiga skriftliga och muntliga kunskaper i svenska.

I utlysningen konstaterades uppgiften förutsätta följande kriterier:

  • förmåga till kritiskt tänkande
  • målorientering och förmåga att fatta och genomföra beslut
  • förmåga till och erfarenhet av ledarskap, god förmåga att leda människor med ett coachande förhållningssätt
  • omfattande kännedom om sektorn för vuxensocialarbete och funktionshinderservicen
  • bevis på framgångsrik ledning, särskilt beträffande kund- och personalerfarenheter och produktivitet

Utöver vad som anges i utlysningen av den lediga tjänsten styrs tillsättningen av tjänsten av de allmänna utnämningsgrunderna i § 125 i Finlands grundlag. Dessa är skicklighet, förmåga och beprövad medborgerlig dygd. Enligt gängse praxis avser skicklighet kunskaper som förvärvats genom utbildning och arbetslivserfarenhet, förmåga avser personliga egenskaper som krävs för att effektivt utföra personens arbetsuppgifter, såsom naturbegåvning, organisationsförmåga, initiativförmåga och andra liknande förmågor som krävs för att utföra arbetsuppgifterna, och beprövad medborgerlig dygd avser alla meriter i fråga om allmänt medborgerligt agerande som är av betydelse för skötseln av tjänsten och klanderfritt uppförande.

Innan tidsfristen löpte ut 24.8.2022 kl. 16.00 söktes tjänsten av 10 sökande. Dessutom beaktades 4 sökande från en tidigare ansökan, i enlighet med välfärdsområdesstyrelsens beslut.

Välfärdsområdesstyrelsen tillsatte vid sitt sammanträde 27.4.2022 § 60 en rekryteringsgrupp för tillsättning av sektordirektörernas tjänster

  • Maarit Raja-Aho
  • vice ordförande Sirkka-Liisa Kähärä
  • ledamot Lauri Kaira
  • ledamot Antero Eerola
  • ledamot Olga Gilbert
  • ledamot Pirkko Letto
  • ledamot Pirjo Luokkala
  • ledamot Tanja Aidanjuuri
  • dessutom välfärdsområdets förändringsledare och HR-beredningsdirektör som sakkunniga.

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade vid sitt sammanträde 16.8.2022 § 154 att till rekryteringsgruppen för sektordirektörer utse Terhi Enjala som ny ledamot i stället för Lauri Kaira.

Rekryteringsgruppen intervjuade tre sökande. Rekryteringsgruppen beslutade sig för att låta göra en personbedömning av dem. Rekryteringsgruppen har för avsikt att sammanträda 12.9.2022 för att sammanställa sitt förslag till välfärdsområdesstyrelsen beträffande val av person till tjänsten. Rekryteringsgruppens protokoll skickas till välfärdsområdesstyrelsen före sammanträdet. Resultaten av personbedömningarna finns för påseende under sammanträdet.

Enligt § 51 i välfärdsområdets förvaltningsstadga beslutar välfärdsområdesfullmäktige om valet av sektordirektörer. Välfärdsområdesfullmäktiges fullmäktigegrupper har beretts möjlighet att intervjua de sökande per fullmäktigegrupp före välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde. Det faktiska valet till tjänsten genomförs vid välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde 27.9.2022.

Kompletterande material:

Platsannonsen för sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning

Bilagor:

Meritjämförelse för sökande av tjänsten som sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning

​​​​​​

Beslutsförslag

Beslutsförslaget ges vid sammanträdet.

Ändrat beslutsförslag:

Välfärdsområdesstyrelsen föreslår för välfärdsområdesfullmäktige att den beslutar:  

  1. att genomföra valet av kandidat till tjänsten som sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning och att till sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning utse antingen Kirsi Leväpelto eller Juha Sandberg, 
  2. att man i tillsättningen av tjänsten tillämpar sex månaders provanställning,  
  3. att den totala lönen för sektordirektör för socialt arbete för vuxna samt service för personer med funktionsnedsättning uppgår till 9 900 euro per månad, 
  4. att välfärdsområdesfullmäktigegrupperna bereds möjlighet att intervjua Kirsi Leväpelto och Juha Sandberg före välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde. 

Beslut

Det ändrade beslutsförslaget godkändes enhälligt efter en diskussion.

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.

Möte hantering

Lauri Kaira meddelade jäv på basis av generalklausulen och avlägsnade sig från sammanträdet kl. 17.06 då ärendet behandlades och beslut fattades. Han ersattes av ersättare Anssi Aura.

Man konstaterade att rekryteringsgruppens protokoll skickades till välfärdsområdesstyrelsen före sammanträdet 12.9.2022. Resultaten av personbedömningarna fanns för påseende under sammanträdet.

Efter beslutsfattandet återvände Lauri Kaira till sammanträdet och Anssi Aura lämnade sammanträdet kl. 17.20.

Beskrivning

Kompletterande material: 

Anmälan för ansökan för tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice 

Rekryteringsgruppens promemoria 12.9.2022
​​​

Bilagor: 

Jämförelse av meriter för de sökande till tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice 

Beslutsförslag

Välfärdsområdesstyrelsen föreslår för välfärdsområdesfullmäktige att fullmäktige beslutar 

  1. att förrätta tjänstevalet för sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice och välja Kirsi Leväpelto eller Juha Sandberg till tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice,
  2. att i tjänsten tillämpas sex månaders prövotid, 
  3. att den totala lönen för sektordirektören för vuxensocialarbete och funktionshinderservice är 9 900 euro per månad,
  4. att områdesfullmäktigegrupper reserveras tillfälle att intervjua Kirsi Leväpelto och Juha Sandberg före välfärdsområdesfullmäktiges sammanträde.

 

Beslut

Välfärdsområdesfullmäktige beslutade att

  1. välja Kirsi Leväpelto till tjänsten som sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice,
  2. att i tjänsten tillämpas sex månaders prövotid,
  3. att den totala lönen för sektordirektören för vuxensocialarbete och funktionshinderservice är 9 900 euro per månad,

Mer information om beslutet ges av välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vantaa.fi.

Möte hantering

Efter att ha avslutat diskussionen kring ärendet konstaterade välfärdsområdesfullmäktiges ordförande att i denna fråga måste förrättas ett tjänsteval.
Val av tjänsteinnehavare förrättas som majoritetsval.
Enligt 121 § i förvaltningsstadgan förrättas ett majoritetsval med slutna sedlar om en förtroendevald yrkar på det.
Då val förrättas med slutna sedlar ska den röstande vika röstsedeln så att innehållet inte är synligt.
Röstsedeln får inte innehålla obehöriga anteckningar.
Röstsedlarna ges till välfärdsområdesfullmäktiges ordförande i den ordning som ordföranden bestämmer.
Vidare anges i 122 § i förvaltningsstadgan att vid majoritetsval kan rösten ges till en valbar kandidat.
När majoritetsval förrättas med slutna sedlar fungerar sammanträdets protokolljusterare samtidigt som rösträknare och biträder också i övrigt vid valförrättningen, om inte välfärdsområdesfullmäktige beslutar något annat.
Områdesfullmäktiges ordförande föreslog att valet förrättas med slutna sedlar och att protokolljusterare fungerar som rösträknare och biträder i valförrättningen, vilket godkändes enhälligt av välfärdsområdesfullmäktige.
Namnen på de som sökt uppgiften projicerades fullt synligt och protokolljusterare gav valsedlarna till välfärdsområdesledamöter.
Områdesledamöterna lade sina valsedlar i valurnan i den ordning som ordföranden bestämde(namnupprop i alfabetisk ordning).
Efter besluten togs en paus i sammanträdet kl. 20:25–20:35, under vilken protokolljusterare räknade rösterna.
Teemu Purojärvi lämnade sammanträdet kl. 20:25.
Efter pausen anmälde protokolljusterare till välfärdsområdesfullmäktiges ordförande resultatet av tjänstevalet, vilket områdesfullmäktiges ordförande meddelade till välfärdsområdesfullmäktige.
I tjänstevalet av sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice gavs totalt 69 röster,​ av vilka Kirsi Leväpelto fick 42 röster och Juha Sandberg fick 27 röster, så områdesfullmäktige valde Hanna Mikkonen till sektordirektör för vuxensocialarbete och funktionshinderservice.
Punkter 2, 3 och 4 i beslutsförslaget godkändes enhälligt utan diskussion.

Bilagor