Aluehallitus, kokous 14.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 65 Martti ja May Salomaan säätiön hallituksen edustajien nimeäminen

VAKEDno-2023-1000

Perustelut

Asian valmistelija: vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos

Martti ja May Salomaan säätiön tarkoituksena on avustaa Vantaan kaupungin alueella asuvien ikääntyneiden ihmisten, erityisesti vähävaraisten sotaveteraanien asumista Vantaalla. Lisäksi säätiön tarkoituksena on avustaa Vantaan kaupungin alueella asuvia muita vähävaraisia, kuten lapsiperheitä, yksinhuoltajia ja muita erityisryhmiä, joiden avuntarve on erityisen suuri.

Säätiön asioita hoitaa ja sitä edustaa säätiön hallitus. Siihen kuuluu kolme varsinaista jäsentä ja kolme henkilökohtaista varajäsentä, jotka valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Aiemmin säätiön säännöissä on ollut kirjaus, että säätiön hallituksen yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varamiehen valitsee Vantaan kaupunki. Säätiö on kuitenkin hyvinvointialueuudistuksen johdosta tehnyt sääntömuutoksen, jossa jäsenen ja varamiehen nimeäminen on siirretty Vantaan kaupungilta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle.

Säätiön säännöissä todetaan, että säätiön hallituksen jäsenistä valitsee:

  • Vantaan ja Keravan hyvinvointialue yhden jäsenen ja hänelle henkilökohtaisen varamiehen
  • Martti ja May Salomaa tai jäljempänä tämän pykälän 5. momentissa mainitussa tapauksessa May Salomaan perilliset kaksi ja jäsentä ja heille henkilökohtaiset varamiehet.


Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen nimittämän jäsenen ja hänen varamiehensä tulee olla säätiön toimialaan hyvin perehtynyt ja toimia joko Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen luottamuselimessä tai virassa.

Vantaan kaupungin nimeämät tahot ovat aiemmin olleet vanhus- ja vammaispalvelujohtaja Minna Lahnalampi-Lahtinen sekä perhe- ja sosiaalipalveluiden johtaja Mirja Varis. Säätiön nykyiset säännöt ovat oheismateriaalina.

Ehdotus

Aluehallitus päättää nimetä Martti ja May Salomaan säätiön hallitukseen jäseneksi vanhusten palvelujen toimialajohtajan ja varamieheksi lasten, nuorten ja perheiden palvelujen toimialajohtajan.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti ilman keskustelua.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.