Aluehallitus, kokous 28.3.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 76 Kotihoidon/palveluasumisen hoitajien koronakorvaukset ja asiassa tehtävät jatkotoimenpiteet

VAKEDno-2023-1244

Perustelut

Asian valmistelija: vt. hallintojohtaja Riikka Liljeroos

Aluehallituksen selostustilaisuudessa 23.3.2023 sovittiin, että aluehallituksen 28.3.2023 kokouksen käsiteltäväksi otetaan kotihoidon/palveluasumisen hoitajien koronakorvaukset.

Selostustilaisuuden jälkeen hyvinvointialueen henkilöstöpalveluissa on otettu asia jatkoselvitykseen. Henkilöstöjohtaja selostavaa aluehallituksen kokouksessa asiaa ja mahdollisia jatkotoimenpiteitä. Lisäksi aluehallitukselle tuodaan kokoukseen luonnos Vantaan kaupungille toimitettavasta kirjeestä koskien palvelutaloissa tehtävää kotihoitoa.

Ehdotus

Käydään keskustelua ja sovitaan mahdollisista jatkotoimenpiteistä.

Muutettu päätösehdotus:

Aluehallitus päättää antaa hyvinvointialueen henkilöstöhallinnolle evästyksenä, että kotihoidon ja palveluasumisen koronakorvaukset tultaisiin tekemään niin, että myös palveluasumisen hoitajat saavat kyseisen korvauksen, sillä he tuottavat kotihoitoa. Asia viestitetään asianmukaisesti.

Päätös

Aluehallitus päätti yksimielisesti keskustelun jälkeen hyväksyä esitelijän muutetun päätösehdotuksen "Aluehallitus päättää antaa hyvinvointialueen henkilöstöhallinnolle evästyksenä, että kotihoidon ja palveluasumisen koronakorvaukset tultaisiin tekemään niin, että myös palveluasumisen hoitajat saavat kyseisen korvauksen, sillä he tuottavat kotihoitoa. Asia viestitetään asianmukaisesti."

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Nuorisovaltuuston edustaja Vida Amoah saapui kokoukseen asian käsittelyn aikana klo 9.45.