Områdesstyrelsen, möte 28-03-2023

Protokollet är granskat

§ 76 Coronaersättningar till vårdarna inom hemvården/serviceboendet och fortsatta åtgärder i ärendet

VAKEDno-2023-1244

Beskrivning

Ärendets beredare: tf. förvaltningsdirektör Riikka Liljeroos

Vid välfärdsområdesstyrelsens informationstillfälle 23.3.2023 kom man överens om att coronaersättningarna till vårdarna inom hemvården/serviceboendet tas upp till behandling vid välfärdsområdesstyrelsens sammanträde 28.3.2023.

Efter informationstillfället har ärendet utretts vidare inom välfärdsområdets personaltjänster. Personaldirektören redogör för ärendet och för eventuella fortsatta åtgärder vid välfärdsområdesstyrelsens sammanträde. Dessutom kommer välfärdsområdesstyrelsen att få ett utkast till brev till Vanda stad om hemvård i servicehus.

Beslutsförslag

Diskussion om ärendet och överenskommelse om eventuella fortsatta åtgärder.

Ändrat beslutsförslag:

Välfärdsområdesstyrelsen beslutar att ge en anvisning till välfärdsområdets personalförvaltning om att coronaersättningarna för hemvården och serviceboendet ska göras så att även vårdarna på serviceboendet får ersättningen i fråga, eftersom de producerar hemvård. Information om ärendet förmedlas på behörigt sätt.

Beslut

Välfärdsområdesstyrelsen beslutade enhälligt att godkänna det ändrade beslutsförslaget ”Välfärdsområdesstyrelsen beslutar ge en anvisning till välfärdsområdets personalförvaltning om att coronaersättningarna för hemvården och serviceboendet ska göras så att även vårdarna på serviceboendet får ersättningen i fråga, eftersom de producerar hemvård. Information om ärendet förmedlas på behörigt sätt.”

Mer information om beslutet ger välfärdsområdesdirektör Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Möte hantering

Ungdomsfullmäktiges representant Vida Amoah anlände till sammanträdet under behandlingen av ärendet kl. 9.45.