Aluehallitus, kokous 13.12.2023

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 309 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstö- ja koulutussuunnitelma vuodelle 2024

VAKEDno-2023-4658

Perustelut

Asian valmistelija: henkilöstöjohtaja Anne Sivula

Laki työnantajan ja henkilöstön välisestä yhteistoiminnasta edellyttää vuosittaisen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman valmistelua ja sen käsittelyä yhteistoiminnassa (631/2021  4 a §). Henkilöstö- ja koulutussuunnitelma kertoo hyvinvointialueen tulevasta henkilöstörakenteesta ja sen kehittymistä, koulutustarpeesta, työnantajapolitiikasta sekä lain edellyttämien yleisten periaatteiden soveltamisesta; hyvinvointialueen palvelussuhdemuotojen käytöstä, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistämisestä sekä työkyvyttömyysuhan, työttömyysuhan alaisten ja ikääntyneiden tukemisesta työelämässä.   

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstö- ja koulutussuunnitelmassa kuvataan henkilöstön määrän kehittymistä ja rakennetta. Henkilöstösuunnittelulla varaudutaan vastaamaan vuoden 2024 palvelutuotannon tarpeisiin. Henkilöstösuunnitelman mukaan henkilöstömäärä kasvaa 54,5 vuonna 2024. Henkilöstömäärän lisäys ja siitä seuraava henkilöstömeno sisältyy vuoden 2024 talousarvioesitykseen.    

Oppimista ja osaamisen kehittämistä toteutetaan monin tavoin ja muodoin: työssä oppien, työyhteisössä oppien, itseopiskellen tai koulutukseen osallistumalla. Koulutussuunnitelmassa kuvataan oppimisen ja osaamisen kehittämisen tarpeita ja kehittämisen keinoja vuonna 2024. Henkilöstön koulutustarpeet on koottu henkilöstölle toteutusta osaamistarvekartoituksesta aina yksilötasolta palvelualueiden ja toimialojen koulutustarpeisiin. Toimialat ovat tunnistaneet ja priorisoineet tärkeimmät henkilöstön ammatillisen osaamisen kehittämisen ja yleisiä kouluttamisen tarpeita. Koulutussuunnitelmassa tarpeiden pohjalta tehdään hyvinvointialueen koulutusohjelma, jolla hyvinvointialue vastaa osaamisen kehittämistarpeisiin vastataan vuonna 2024.  

Suunnitelma on kooste useista eri asiakokonaisuuksista, joita on työstetty eri tahoilla ja eri asioiden yhteydessä. Esimerkiksi työkykyjohtamisen toimintamallin teon yhteydessä keväällä 2023. Kokonaisuutta käsitellään hyvinvointialueen yhteistyökokouksessa 14.12.2023.

Ehdotus

 Aluehallitus päättää merkitä tiedoksi liitteenä olevan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen henkilöstö- ja koulutussuunnitelman vuodelle 2024.

Päätös

Päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Lisätietoja päätöksestä antaa hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö, timo.aronkyto@vakehyva.fi.

Kokouskäsittely

Todettiin, että esityslistan lähettämisen jälkeen liitteestä on toimitettu päivitetty versio, joka liitetään pöytäkirjaan.