Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta, kokous 9.11.2022

Pöytäkirja on tarkastettu

§ 31 Tilannekatsaus järjestöavustusten nykytilasta

VAKEDno-2022-588

Perustelut

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen hallintosäännön 25 §:n mukaan lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan tehtävänä on koordinoida hyvinvointialueen järjestöyhteistyötä. Lisäksi samaisen pykälän mukaan lautakunnan tehtävänä on päättää avustushaun avaamisesta ja laatia aluehallitukselle ehdotus avustusten myöntämisestä aluehallituksen vahvistamien avustusperiaatteiden pohjalta. 

Järjestöavustusvalmistelu käynnistyi keväällä 2022. Linjaus avustusten jakamisesta ja hyvinvointialueen alustavat avustusperiaatteet valmisteltiin yhteistyössä Keravan, Vantaan ja hyvinvointialueen sekä järjestöedustajien kanssa. Linjausehdotus ja hyvinvointialueen alustavat periaatteet käsiteltiin Vantaan kaupungin sosiaali- ja terveydenhuollon sekä Vantaan ja Keravan kaupunkien johtoryhmissä toukokuussa. Johtoryhmät linjasivat kokouksissaan, että jatkossa sekä hyvinvointialue että kunnat avustavat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelutuotantoa tukevia järjestöjä yhdessä sovitun linjauksen perusteella. 

Hyvinvointialueen avustusperiaatteet valmisteltiin alkusyksyn aikana. Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta käsitteli avustusperiaatteita 20.9.2022 § 20.  Aluehallitus hyväksyi periaatteet 5.10.2022 § 192. Avustushaku on tarkoitus käynnistää 24.11.2022. 

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunnan on tarkoitus päättää avustushaun avaamisesta kokouksessaan 9.11.2022.

Erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikainen antaa kokouksessa tarkemman tilannekatsauksen järjestöavustusten nykytilasta Vantaan ja Keravan kaupungeissa sekä mitä muutoksia hyvinvointialueen tulevat avustukset tuovat nykytilanteeseen.  

 

Ehdotus

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta käy asiasta keskustelua. 

Päätös

Lähidemokratia- ja osallisuuslautakunta päätti merkitä tiedoksi erityisasiantuntija Pia Tasanko-Lavikaisen kokouksessa antaman esityksen järjestöavustusten periaatteiden valmistelusta sekä siitä käydyn keskustelun. 

Lisätietoja päätöksestä antaa sote-valmistelun muutosjohtaja Olli Huuskonen, olli.huuskonen@kerava.fi.